Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eskelinen bekräftar allsvenskt intresse: "Finns förfrågningar"

Allsvenskan

William Eskelinen har gjort sitt i ÖSK.
Nu bekräftar han förfrågningar från allsvenskan. 
- Det är inget konkret ännu, säger målvakten till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Hammarby IF-keepern William Eskelinen, 27, var i år ordinarie i Örebro SK i superettan, och i förra veckan gavs besked om att han lämnar vid sitt kontrakts slut.

Nu berättar Eskelinen att han vill vidare i sin karriär för att ta sig an en ny utmaning, då det inte riktigt blev som han tänkte sig i ÖSK efter flytten till klubben 2022. 

- Det var naturligt. Rent personligt har de här två åren i ÖSK inte blivit så som jag trodde när jag skrev på. Det fanns höga mål när jag kom till klubben om att studsa upp till allsvenskan igen, men i stället blev det ett kaotiskt första år, och sedan känns det som att klubben äventyrade sin ekonomi när man försökte ta sig upp. I år blev det ett mellanmjölk-år, där ekonomin inte varit på topp, och det känns som att det mer handlat för klubben om att överleva än att ha ambitioner om att satsa, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Eskelinen var en av åtta spelare som lämnade ÖSK - på samma dag. 

- Så som jag fick det förklarat för mig fanns det inte ekonomi till att förlänga något av de utgående avtalen, men sedan har jag läst att klubben sagt andra saker i media. Förklaringen som vi spelare fick, vilket även Kevin Walker har varit inne på, är att det inte fanns ekonomi från klubbens håll till att förlänga något av de utgående avtalen. 

Eskelinen ser nu brett inför nästa klubbval och bekräftar förfrågningar.

- Jag är öppen för allt. Det är första gången i min karriär, där jag har ett utgående avtal och är helt fri. Det är klart att det kommer bli spännande. Det är fortfarande väldigt tidigt, då det är november, så jag får sitta lugnt i båten och se hur det blir, men redan i dag finns det förfrågningar både från Sverige och utlandet. Det är inget konkret ännu, men det finns förfrågningar och intresse. 

Annons

Är det förfrågningar från allsvenskan?
- Absolut, allsvenskan och toppen av superettan i Sverige. Sedan har jag lite andra spår i utlandet. 

Vad lockar mest, Sverige eller utlandet?
- Jag är öppen för det mesta, men det är klart att tryggheten i Sverige och vår roliga allsvenska lockar. Jag får se vad som dyker upp, och jag är öppen för det mesta. Det är mitt jobb att spela fotboll, så jag får se till det totala paketet med vilka ligor som klubbarna spelar i och vilken klubb som kan komma med bäst lösning. 

Eskelinen har tidigare även en bakgrund med spel i danska Århus och Gif Sundsvall. 

Publicerad 2023-11-20 kl 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto