Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eskelinen om sin succé: "Jag har gjort en väldigt fin säsong"

Allsvenskan

Förra säsongen var han andramålvakt bakom Tommy Naurin.
Under årets säsong har William Eskelinen varit Sundsvalls förstaval.
- För egen del har det känts riktigt bra, säger han till Fotbollskanalen.

3:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Sundsvall-Djurgården.

Inför förra säsongen anslöt William Eskelinen till Sundsvall från Hammarby. Då fick han agera andramålvakt bakom Tommy Naurin. Men Naurin har brottats med skador och varit indisponibel hela säsongen och Eskelinen har fått chansen som förstamålvakt.

Sundsvall var bottentippat inför årets säsong men efter 23 spelade omgångar ligger laget på sjunde plats i allsvenskan. 22-åringen har spelat samtliga matcher under säsongen och hållit sex nollor.

- Vi har gjort en jättefin säsong och det är klart att det känns bra. Framförallt för oss själva som lag och grupp eftersom att det inte var många som inte trodde på oss inför säsongen. Vi lyckades alltid hålla tron på oss själva och det är roligt att det ger resultat, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Eskelinen är också nöjd med sin egen säsong.

- För egen del har det känts riktigt bra. Jag har gjort en väldigt fin säsong hittills som jag är väldigt nöjd med. Jag hoppas kunna hålla den höga och jämna allsvenska nivå som jag har hållit även de sista sju matcherna.

Är det något speciellt du har utvecklat?
-
Jag tycker att jag har utvecklats på alla delar av målvaktspositionen. Det är klart att erfarenheten i olika situationer har man kunnat dra lärdom av. Man har lärt sig att hantera situationer som uppstår i spelet bättre.

Hur har det varit att vara uttalad förstamålvakt?
-
Det är klart att det är en underbar känsla. Delvis är det att man haft förtroende från tränarna, men även från lagkamraterna. Att det tror och litar på en. Man måste prestera också. Man kan inte bara vara förstamålvakt och slänga in bollar utan man måste prestera med ansvaret. Det har man gjort också, så det är skönt.

ANNONS

Eskelinens kontrakt med Sundsvall går ut 2019 och på torsdagen berättade klubbens sportchef Urban Hagblom att man vill förlänga kontraktet. Målvakten själv har dock siktet inställt på att spela utomlands, men känner ingen stress.

- Det är klart att man vill komma utomlands i sin fotbollskarriär. För att komma dit handlar det om att alltid hitta rätt miljöer där man kan ta steg hela tiden. Målet är att komma ut i Europa, men jag har ingen tidsplan för det. 

Publicerad 2018-09-28 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto