Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Ett par spelare ska vi kunna skaffa"

Åtvidaberg FF:s sportchef Mats Karlsson berättar för Fotbolldirekt.se vilka planer man har för nästkommande säsong, och hur man ska lyckas i Allsvenskan.

Åtvidaberg rustar upp för Allsvenskan. Laget slutade på en andraplats i Superettan föregående säsong. Nu satsar man på att etablera sig i Allsvenskan, något som inte blir en lätt uppgift.
 - Det är spännande och kul. Det blir en utmaning för oss, säger Mats Karlsson till Fotbolldirekt.se.

Det har säkert varit mycket glädje för nykomlingarna med tanke på avancemanget, men nu måste man lägga i en högre växel för spel i Allsvenskan. Enligt Karlsson är spelarna redo på att ta på sig den allsvenska kostymen.

- De har jobbat för det här ganska många år. Året innan låg vi på gränsen. Vi fick stryk mot Häcken i ett avgörande slutskede, men nu tog vi steget istället. Spelarna har tänkt igenom det här ganska mycket. Självklart blir det tuffare, säger han.

En av senaste säsongens nykomlingslag var Häcken. Hisingelaget överraskade många under säsongen och till slut blev det en fin femteplacering när säsongen summerades.

Har ni tittat på hur de har arbetat?
 
- Nej, egentligen inte. Jag vet lite hur de gjorde. Vi har vår modell och har jobbat efter den under de senaste femårsperioden. Vi bygger på egna killar och det vi har. Men ett par spelare ska vi kunna skaffa, medger han.

Klubben har tittat över laget som helhet om vad som behövs.
Östgötarna vill satsa på de spelarna som har tagit upp laget till Allsvenskan. Bredden finns i försvaret, däremot vill laget satsa mer offensivt.
- Vi söker en mittfältare som kan tillföra styrka och eventuellt lite rutiner centralt på plan, och en spelare framåt. Som alla lag vill vi göra mer mål. Vi saknar en måltjuv. Men spelare har kommit hit och provspelat här under en tid, avslöjar Karlsson.

Klubben har också gjort förändringar när det gäller träningarna. Från att vara så kallade "halvproffs" vill laget nu utvecklas till "helproffs" säger sportchefen.
 - Förut var det bara träningar på eftermiddagen. Nu är det träningar på förmiddagen också. De tränar inte två pass varje dag, utan det är viktigt att de också får vila lite.

I huvudsak satsar klubben på sin nuvarande spelartrupp som tog upp dem från Superettan, med undantag av ett par eller tre spelare som man vill värva.
- Det blir tuffare matcher, men vi har spelat mot allsvenska lag och det känner vi att vi har gjort bra. Vi var näst yngsta truppen i Superettan, så varje år som går blir vi bättre. Vi blir mer rutinerade och varje spelare blir äldre.   
Åtvidaberg har breddat sig både inom sport- och marknadssidan. Sponsorer har ringt till dem och vill vara med på en satsning. Klubben försöker också att titta över arenan för att få möjligheter till fler sittplatser.

Slutligen, vart i tabellen satsar ni på att landa på när säsongen är slut? Vi vet inte. Låt oss ta träningsmatcherna först, så återkommer vi med en målsättning senare. Rakt av kan man säga att vi går in som alla nykomlingar. Det är viktigt att hänga kvar i Allsvenskan.

STEVEN AL-HAKIM

Publicerad 2009-12-10 kl 11:35
Annons
Annons
Annons