POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
27v

Etuhu får dom i morgon - Wesström om härvan: "Extremt smärtsamt"

Foto: Bildbyrån.

Dickson Etuhu är åtalad för grovt givande av muta alternativt medhjälp till grovt givande av muta - och får sin dom i morgon.
AIK:s sportchef Björn Wesström tyckte att det var "smärtsamt" att närvara under rättegången i förra veckan. 
- På ett personligt plan gör det väldigt ont, men det är inte mycket jag kan göra åt det här och nu, säger han till Aftonbladet

Den tidigare AIK-spelaren Dickson Etuhu är åtalad för grovt givande av muta alternativt medhjälp till grovt givande av muta. Han misstänks för att i samband med mötet mellan IFK Göteborg och AIK under 2017, ha erbjudit pengar till målvakten Kenny Stamatopoulos för att denne skulle påverka resultatet. Även en vän till Etuhu står åtalad och i torsdags hölls rättegången i Stockholms tingsrätt.

Etuhu var under rättegången känslosam och hävdade sin oskuld, medan Stamatopoulos och AIK-tränaren Rikard Norling vittnade om Etuhus och den andra åtalade personens skuld. 

- I 20 år av mitt liv...och sitta här på det här sättet. Det värsta med det här är att inte har fått berätta min version. Jag har barn. Mitt namn är förstört. Mina barn vill spela fotboll, de spelar för Manchester City och Everton. De har mitt namn på sin rygg. Ingen har gett mig en chans här. Polisen har inte träffat mig på två månader, sa Etuhu under rättegången, enligt Expressen. 

AIK:s sportchef Björn Wesström, som hade en nära relation med Etuhu, var också på plats under rättegången och berättar nu om hur han upplevde rätteången. 

- Det känns extremt smärtsamt att jag i detta fall är i en situation som jag inte kunnat föreställa mig. På ett personligt plan gör det väldigt ont, men det är inte mycket jag kan göra åt det här och nu. Jag får sammanfatta situationen när allt är över och se till att lära mig av det som hänt, säger han till Aftonbladet.

I morgon meddelas domen klockan 11.00 i Stockholms tingsrätt. Wesström berättar att han inte har en uppfattning om vad det kan bli för dom, men att han förstås till hundra procent står bakom Stamatopoulos och Norlings vittnesmål. 

- Kennys och Rikards versioner är AIK:s version av vad som hänt. Klubben står bakom dem och det de har berättat till 100 procent, säger han till tidningen. 

Åklagaren Johan Lindmark yrkar på att Etuhu och den andre åtalade personen, en 37-årig man, ska dömas till två års fängelse.

- Det här handlar inte om ord mot ord. Det finns inget utrymme för missförstånd från Kenny Stamatopoulous. Med stöd av hans vittnesmål under ed och de andra vittnena, utdragen ur chatten och de ekonomiska uppgifterna finns det inga tvivel: Dickson Etuhu och XXX (37-åringen) ska dömas för grovt givande av muta, sa Lindmark under rättegången, enligt Aftonbladet.

Publicerad 2018-12-05 kl 18:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå