Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Experten har rätt - vi går upp"

Syrianskas fotbollsansvarige Ghayath Moro gillar Thomas Lagerlöfs ord kring förutsägelsen att laget tar sig upp i allsvenskan.

- Det gör vi. Vi har allt i våra händer. Det ska mycket till om vi tappar det här, säger Moro till FotbollDirekt.se.

Syrianska har tagit ännu ett kliv framåt jämfört med förra säsongen. Då snubblade laget i sista omgången och blev snuvade på kvalplatsen som gick till antagonisten Assyriska. Den här säsongen tänker inte Södertäljelaget göra om misstaget - laget ska gå upp direkt.

- Jag känner det som vi har ett riktigt bra lag. Allting stämmer för vår del för tillfället och till stor del beror det på att tränaren Özkan Melkemichel har satt en prägel på laget, där man spelar bollen mycket på marken. Vi har spelat rolig fotboll och det har resulterat.

Lagerlöf säger i sin analys att ni har en bra mix av rutinerade spelare tillsammans med yngre bra förmågor. Är han rätt ute?
- Han har koll. Vi har ett riktigt bra lag om jag får säga det själv. Vi har en mycket bra kombination av rutin och ungdomlighet.

- Det gör oss mycket svårslagna - att vi har mycket bra spelare i varje lagdel. De som är på bänken har också gjort det riktigt bra när de har kommit in och visat på hunger att få spela.

Fjärdeplatsen från förra säsongen vittnade om att Syrianska hade något bra på gång redan då och gav den rutin som laget nu drar nytta av till den här säsongen.
- Förra året var vi nykomlingar i kanske den tuffaste serien i Sverige. Vi visste inte hur spelet var i Superettan. Men det gick bra och vi har fortsatt med samma koncept och nu har det burit frukt.

Blir det nervösa två veckor nu fram tills serien är helt färdigspelad?
- Det ska vara nervöst och allt ligger i våra händer och tabellen ljuger aldrig. Allting kan hända i en fotbollsmatch men spelar vi bara som vi gjort hittills grejar vi det här.

- Samtidigt är det bara roligare att resa på framgångsvåg. Det är det man kämpar för inom en fotbollsförening - att alla drömmar ska infrias.

Publicerad 2010-10-12 kl 16:00
Annons
Annons
Annons