POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Experten om Kiese Thelin till MFF: "Han är en oerhört nyttig anfallare"

Foto: Bildbyrån

Isaac Kiese Thelin är tillbaka i Malmö FF.
27-åringen är klar för ett säsongslångt lån. 
Han är stark, svårfångad, tung och är en bra målskytt, säger C Mores expert Anders Andersson till Fotbollskanalen.

En tidigare sejour, nu står det klart att det blir en återkomst i Malmö FF för Isaac Kiese Thelin. Under torsdagseftermiddagen presenterades anfallaren av klubben och kommer stanna på ett säsongslångt lån. Lånet kan dock avbrytas av Anderlecht i sommar och det finns inte någon köpoption med i avtalet. 

- Det var ganska orimliga villkor. Det kändes lönlöst, sa MFF:s sportchef Daniel Andersson till FotbollSkåne.

Anders Andersson har ett förflutet som spelare i MFF och är i dag expert i C More.         

- Det är ett väldigt bra lån, först och främst får MFF en oerhört nyttig anfallare. En hårt arbetande lagspelare, det blir jobbigt för försvararna att möta. Så som han, Marcus Antonsson, Jo Inge Berget, Guillermo Molins löper, det är riktigt jobbigt att möta sådana spelare. Kiese Thelin har en funktionell teknik och är väldigt duktig på det han kan behärska, säger Andersson. 

Vad anser du mer specifikt att han har för styrkor som anfallare?
- Jag har inte sett honom så mycket mer än i landslaget de senaste åren men då tycker jag verkligen att han bidrar med hårt jobb. Han är stark, svårfångad, tung och är en bra målskytt. De gånger jag har sett honom tycker jag han gjort det bra. 

Kiese Thelin gjorde sin första sväng i MFF då han värvades från IFK Norrköping i juli 2014. Därefter har han spelat Bordeaux och sedan tillhört RSC Anderlecht sedan augusti 2017 men har de två senaste säsongerna varit utlånad till Waasl.-Beveren och tyska Bayer Leverkusen. Den här säsongen har det blivit tio framträdanden i Anderlecht men inga mål.

Har du haft koll på honom det senaste åren?
- Inte så att jag haft stenkoll, bara att han haft det lite snålt med speltid.

- För Kiese Thelin kan detta vara jättebra, han hade en fin tid senast. Att komma tillbaka är alltid svårt men med den spelstilen han har och vad han lärt sig de senaste åren, som sagt inte minst i landslaget så tycker jag han ligger på en bättre nivå än senast han var hemma. Det är alltid svårt att komma upp i nivå då man fått lite speltid utomlands men lyckas han är det en bra värvning. 

Är detta ersättaren till Rosenberg tror du?
- Det finns inte, det kan jag säga. Man kan säga att det är en anfallare till som kan göra saknaden lite mindre men jag måste säga att Rosenberg, det han stått för i föreningen kan ingen göra. 

Hur stor betydelse har det att han känner klubben sedan tidigare?
- Det klart att det är väldigt mycket nytt folk men han kan miljön, det gör transportsträckan lite kortare, säger Andersson. 

Publicerad 2020-01-09 kl 17:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå