Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experten om MFF-ryktade Zeidan: "Där är han toppklass"

Allsvenskan

Moustafa Zeidan sägs vara detaljer från en flytt till Malmö FF.
Det överraskar inte Fotbollslabbet-profilen Ola Lidmark Eriksson.
- Jag förstår varför han är på större klubbars radar. När det kommer till just dribblingar är han en av de bästa i hela serien, säger analytikern till Fotbollskanalen.

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från cupfinalen mellan Malmö FF-Hammarby i spelaren ovan.

Både de allsvenska storlagen Hammarby IF och Malmö FF har uppgetts slutförhandla med Moustafa Zeidan. I dagarna gjorde Aftonbladet gällande att sistnämnda MFF bara är "små detaljer" från att knyta till sig IK Sirius-stjärnan, som anslöt från Jönköpings Södra förra sommaren och sedan dess har mäktat med fyra mål och lika många assist på 28 allsvenska matcher.

En som inte är förvånad över intresset för mittfältaren är Ola Lidmark Eriksson, grundare av statistiktjänsten Playmaker AI och vanligt förekommande i C Mores sändningar under programpunkten Fotbollslabbet.

- Zeidan har gjort det bra i Sirius. Jag förstår varför han är på större klubbars radar. Både vad gäller passningar och spelet en-mot-en är han toppklass. Det är en skapligt unik kombination, säger han inledningsvis när Fotbollskanalen ringer.

ANNONS

Fortsättningsvis menar Lidmark Eriksson - som med hjälp av spelarens statistik analyserat Moustafa Zeidan - att han är en av de främsta i allsvenskan sett till dribblingsförmåga. Utöver det sticker alltså även Zeidans passningsspel ut, hävdar Fotbollslabbet-profilen.

- När det kommer till just dribblingar är han en av de bästa i hela serien. Ovanpå det slår han en hel del nyckelpassningar. Därför är han ett så kallat "dubbelt hot"; han hotar med sina dribblingar, men också med sina väl avvägda passningar. Det är det som gör att jag verkligen kan förstå att man som större klubb blir intresserad.

Han utvecklar:

- Det finns många spelare som är antingen eller, men Zeidan är både och. Han är verkligen ett dubbelt hot. Jag skulle exempelvis säga att Helsingborgs Taha Ali är en spelare som, än så länge, mest "bara" hotar med sina dribblingskunskaper.

ANNONS

Däremot har Moustafa Zeidan inte gjort så väldigt mycket poäng.
- I det här fallet handlar poängen mycket om vilken omgivning han befunnit sig i. Just därför kan det vara intressant att titta på andra parametrar än poäng, som nyckelpassningar, där Zeidan sticker ut. I en bättre omgivning borde han göra fler poäng.  

Om du får sia om hur han skulle prestera vid en flytt till MFF, hur låter det då?
- Det kommer så klart vara väldigt beroende av vilken speltid han får. Ska man dock anta någonting så är det väl att just poängproduktionen borde öka i en sådan miljö. De målgivande passningarna lär sannolikt bli fler, med tanke på att han redan slår ett större antal passningar som leder till målchanser.

Samtidigt är Moustafa Zeidan en bit ifrån att vara en helt färdig och komplett fotbollsspelare. Analytikern pekar på en del i spelet som 24-åringen behöver utveckla.

ANNONS

- Hans avslutsförmåga är dock sämre, än så länge i alla fall. Det blir ganska tydligt i den spider som vi tagit fram. Just avsluten är något han behöver förbättra, säger Ola Lidmark Eriksson avslutningsvis.

Publicerad 2022-06-29 kl 16:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto