POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

EXTRA - Allbäck förlänger med Örgryte

Örgryte kan skicka Djurgården till Superettan med en seger på lördag. Lagom till ödesmatchen kommer dessutom i dag ett glädjebesked från Öis-ledning. Marcus Allbäck förlänger med klubben.

- Marcus Allbäck fortsätter en säsong till, det tror jag, även om ingenting är klart, avslöjar Örgrytes sportchef Dick Last inför morgondagens rysare på Stockholms Stadion i Stockholm.

Det må vara fullt av kvalfylld ångest för de allsvenska bottenlagen. Men det finns saker att le åt - i alla fall för Örgryte. Därför att Marcus Allbäcks skadeförryckta säsong blir inte hans sista.
Öis förhandlar med sin stjärna och är nu nära att bli överens. Allt ser ut att bli klart kort efter säsongens slut, det vill säga inom några veckor.

- Han vill inte sluta nu. Han känner sig inte färdig med fotbollen, fortsätter Last. Jag har svårt att se att han skulle välja att sluta. Inte när han - om han får vara skadefri - fortfarande är en absolut allsvensk toppanfallare.

Hur stor betydelse har Allsvenskan kontra Superettan
- Klart att han är som mest sugen på Allsvenskan med tanke på den han är och hans ålder - men jag tror ändå inte att det får så stor betydelse för hans beslut.

- Han känner helt enkelt fortfarande motivation och kommer sugen till träningarna.

Allbäcks troliga fortsättning ger Öis nya perspektiv. Dels inför slutfasen men också genom att utan hack kunna fortsätta att utveckla ett lag vidare som under slutdelen av säsongen resultatmässigt spelat som ett topplag.

- Det är skönt med Marcus. Det ger oss ett lugn. Vi har en stomme och det är klart att det betyder mycket för oss att kunna bygga vidare på det vi har.

Hur ser ni på Djurgårdsmatchen - tryggt att ha råd med oavgjort när ni reser till Stockholm?
- På sätt och vis men vi går verkligen för seger. Det måste vi göra. Djurgården är precis som vi bättre än vad tabellen visar och jag skulle påstå att båda lagen spelar bättre fotboll än vad de flesta av mittenlagen gör.

- Hur Djurgården passar oss? Ähh, det vet jag inte. Men de spelar i alla fall en teknisk fotboll, precis som oss.

Publicerad 2009-10-23 kl 17:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå