Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

EXTRA: Dickson Etuhu frikänns efter bråket på Stureplan

Efter bråket med vakter på Stureplan - Stockholms Tingsrätt frikänner AIK:s stjärnmittfältare Dickson Etuhu.

I början av november uppstod ett bråk vid en nattklubb på Stureplan, som AIK:s stjärnmittfältare Dickson Etuhu var inblandad i.

ANNONS

Etuhu greps av polis och åtalades senare för våld och hot mot tjänsteman. Åklagaren yrkade på ett fängelestraff runt två till tre månader för AIK-spelaren, men Etuhu själv menar att han bara försökte lugna ner situationen.

Under måndagen kom Stockholms Tingsrätts dom i fallet. Den frikänner Dickson Etuhu.

AIK-spelaren menar att han försökte slita bort vakterna för att få ett stopp på bråket, som en annan man också var inblandad i. Den andra mannen frias också.

I domen förklaras det att Etuhus försök till att slita bort vakterna inte anses som våld mot tjänsteman.

"Ansvar för våld mot tjänsteman enligt 17 kap 1 § brottsbalken förutsätter att tjänstemannenutsätts för våld innebärande att den brottslige bär våldsam hand på denne som därigenom utsätts för misshandel eller betvingade. Att enbart tränga undan en tjänsteman för att förhindra en tjänsteåtgärd är i normalfallet inte att rubricera som våld mot tjänsteman. Samma gäller att rycka eller slita i hans kläder, såvitt inte en sådan åtgärd undantagsvis nästa helt berövar honom handlingsförmågan. Dicksons åtgärder enligt gärningsmomenten f) och g) är mot bakgrund av det sagda inte att bedöma som våld mot tjänsteman. Det är fastmer så att utredningen tydligt visar att Dickson velat skydda X (den andra mannen) och han på ett korrekt sätt agerat för attstävja och avbryta X våldsutövning. Åtalet mot Dickson ska ogillas i dess helhet", står det i domen.

ANNONS

AIK:s sportchef Björn Wesström till TT om Tingsrättens dom:

- Det är klart att det är bra att han blir friad. Sedan finns det anledning att diskutera läget med anledning av den händelse som lett fram till det här. Vi ska ha en träff (med Etuhu) i veckan.

Åklagaren Hans Ranholm kan ännu inte svara på huruvida domen kommer att överklagas.
- Jag är i Nacka tingsrätt i dag och har inte haft möjlighet att läsa domen än. Målsägande kan överklaga skadeståndet men annars är det upp till mig att överklaga och jag vet inte ännu när jag kommer att sätta mig in i det hela, säger han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-12-07 kl 11:05
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto