Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

EXTRA: Wanderson har fått tillstånd - poängavdrag allt mindre troligt

11å

Wanderson har beviljats arbets- och uppehållstillstånd från och med 17 september av Migrationsverket. Därmed kan Gais slippa poängavdrag.

Allsvenska skyttekungen Wanderson do Carmo har nu beviljats arbets- och uppehållstillstånd från och med 17 september. Det berättar chefen på Migrationsverkets tillståndsenhet Annette Grafen Silander för fotbollskanalen.se.

ANNONS

Därmed kan Gais klara sig undan poängavdrag. Detta trots att anmälan kommit in från Hammarby och Örebro.

Bakgrunden är ju att Wanderson inte haft tillstånd att arbeta och uppehålla sig i Sverige efter den 27 juli, två år efter det att han kom hit. Gais upptäckte inte detta förrän efter 1,5 månad. En ny ansökan om arbets- och uppehållstillstånd gjordes just den 17 september och kan börja gälla från den dag som det kom in till Migrationsverket.

Det innebär att han nu har giltigt arbets- och uppehållstillstånd från och med 17 september - och Gais mötte Hammarby och Örebro efter det datumet. Det i sin tur betyder troligen att Gais slipper straff i dessa matcher.

-Ja, så borde det rimligen vara, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till TT.

Dessutom räddar preskriptionstiden klubben i de sex första matcherna som Wanderson spelat utan tillstånd (3 augusti-12 september) då en protest måste inkommit senast 14 dagar från matchdagen. De sex resultaten kommer att kvarstå.

ANNONS

FOTNOT: Wandersons tillstånd att arbeta och uppehålla sig i Sverige gick ut 27 juli, två år efter det att han kom hit. Gais upptäckte inte detta förrän efter 1,5 månad. En ny ansökan om arbets- och uppehållstillstånd gjordes 17 september.

Hammarby och Örebro har anmält Gais för att ha använt en okvalificerad spelare. Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser säger att spelare som "inte har rätt att vistas i landet" ska betraktas som okvalificerad.

Nu har Wanderson fått uppehållstillstånd och fallet ska nu tas upp av förbundets disciplinsnämnd.

Publicerad 2009-10-01 kl 22:38
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto