POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Extraträning ska lösa Syrianskas offensiv

INFÖR SYRIANSKA-HÄCKEN:

Ett mål på 180 minuter. Nu ska ett hårt skadedrabbat Syrianska hitta nätet mot Häcken.
- Vi har kört extra avslut i veckan, säger Sharbel Touma.
SYRIANSKA

Preliminär startelva (4-5-1): Dwayne Miller - Ahmet Özdemirok, Erkan Saglik, Omar Jawo, Isa Demir - Rabi Elia, Abgar Barsom, Sharbel Touma, Dinko Felic, Yussuf Saleh - Peter Ijeh

Skador/avstängningar: Robert Massi (s), Johan Arneng (s), Besim Kunic (s), Suleyman Sleyman (s), Imad Zatara (s)

Han är formstarkast: Sharbel Touma. Stark insats senast mot Örebro där Touma låg bakom det mesta framåt. Ovärderlig med sin allsvenska rutin.

Citat från Syrianska:

- Klart det är lite tufft för oss att få så många skador på viktiga spelare. Det är inte något man vill, men vi har gjort det bra efter förutsättningarna, säger Syrianskas Sharbel Touma till FotbollDirekt.se.

- Jag tycker det finns mer att hämta, vi har potential, speciellt offensivt kan vi höja oss. Vi gjorde en defensivt bra insats senast men vi kan höja oss individuellt och bli vassare framåt.

- Vi har kört lite extra avslut i veckan, det är sånt som kommer komma mer och mer. Men det går fortare i allsvenskan och de flesta i vårt lag har inte spelat allsvenskt så det är mycket nytt för dem.

- Häcken är ett bra lag, de är luriga, duktigt offensivt. Men kollektivt har de vissa svagheter som vi ska försöka utnyttja.

- Jätteviktigt att vi får en seger snart, det går inte att sticka under stol med. Spelet funkar inte alltid från start, men då är det viktigt att vi får med oss resultat för att få ett lugn.

HÄCKEN

Preliminär startelva (4-5-1): Christoffer Källqvist - David Marek Frölund, Mattias Östberg, Emil Wahlström, Kari Arkivuo - Jonas Bjurström, Josef Karlsson, Jonas Henriksson, John Chibuike, Rene Makondele - Mathias Ranégie

Skador/avstängningar: Björn Anklev (s)

Han är formstarkast:
John Chibuike. Liksom hela Häcken en imponerande insats i derbyt mot Blåvitt. Chibuike var en av de mest framstående - och har redan börjat tala om att han vill ha nya utmaningar.

Citat från Häcken:

- Vi vet att Syrianska springer otroligt mycket och jobbar hårt över hela banan. Dom är försvarsmässigt väldigt disciplinerade och har ett bra kortpassningsspel. På så sätt är de relativt lika oss, säger Häckens assisterande tränare Christian Lundström till klubbens hemsida.

- Inför matchen i morgon har vi lagt mycket fokus på att fortsätta utveckla vårat egna spel och minimera våra egna misstag att inte tappa boll i fel läge på plan.

- Vi har tack vare våra goda resultat på försäsongen skapat en härlig vinnarkultur i laget och hittat en trygghet i vårat eget spel som vi fortsätter bygga vidare på.

FD-KOMMENTAR

- Häcken får, en smula ovant, ikläda sig rollen som klar favorit. Efter den solklara segern mot rivalen IFK Göteborg fick Hisinge-laget svar på att den fina formen från försäsongen håller i sig. Det såg bra ut även mot Elfsborg - men en klar seger är något helt annat än en hedersam förlust.

- På konstgräset i Södertälje får Häckens fina offensiv goda möjligheter att spela det spel man eftersträvar. John Chibuike står för spelfördelandet på mitten, kreativiteten och farten finns på kanterna hos Jonas Henriksson och René Makondele och i straffområdet stångas Mathias Ranégie. Få lag kan mäta sig med den offensiva kraften.

- För nykomlingen Syrianska blir det extra tufft - inte minst med tanke på det prekära skadeläget. Frånvaro på nyckelspelare som Suleyman Sleyman och Johan Arneng skojar man inte bort.

- Hemmalaget måste istället lita till att organisationen sitter som den ska. Passionen och viljan finns onekligen hemma på Södertälje Arena och kan man komma upp i en kollektivt hög nivå finns möjligheterna att störa Häcken.

- Vitalt är också att Peter Ijeh kan spela. Smällen senast mot Örebro var otäck, men Ijeh har tränat i veckan och ska vara redo för spel. En notorisk målskytt är nödvändig för Syrianska som har haft problem med att sätta dit bollarna i säsongsöppningen.

Publicerad 2011-04-17 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå