Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Få stjärnor i MFF-truppen mot Brentford - men Strandberg och Rakip med: "Matchen är guld värd för honom"

Allsvenskan

De flesta av Malmö FF:s stjärnor vilas i träningsmatchen mot Brentford under tisdagen.
Med i truppen finns dock Erdal Rakip.
- Han behöver en sådan match, säger tränaren Uwe Rösler till Sydsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Under tisdagskvällen träningsspelar Malmö FF mot Championship-klubben Brentford på bortaplan. Efter helgens uttåg ur svenska cupen så vilas de flesta av MFF:s stjärnor. Några av de mer namnstarka spelarna i truppen är Oscar Lewicki, Eric Larsson, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Romain Gall och Carlos Strandberg. Den sistnämnde startade senast mot Falkenberg, men tränaren Uwe Rösler vill ändå se anfallaren i spel. 

Carlos har spelat många minuter. För honom är matcher den bästa vägen att komma i form. Sen kommer han inte spela 90 minuter mot Brentford, säger Rösler till Sydsvenskan.

Tysken tycker att insatsen mot FFF var ett fall framåt för Strandberg.

ANNONS

Han ska bygga på det. Det ska vara hans standard. Jag är inte orolig för att målen inte kom. Så länge han pressar försvaren och stressar dem till misstag och får bollen i rätt område, så kommer de.

Även för Erdal Rakip är träningsmatchen mot Brentford viktig.

Den är guld värd för honom. Han behöver en sådan match. Jag vet att han har okej fysisk status, han är en "street footballer" som alltid vill spela. Men jag vill se honom i match där alla komponenter i spelet är kombinerade.

Malmö FF gick under måndagen också ut med ytterligare en träningsmatch, mot holländska AZ Alkmaar på bortaplan den 21 mars. IFK Norrköping har också gått ut med att man ställs mot MFF den 15 mars.

Malmös trupp mot Brentford: Dusan Melichárek, Lamin Sarr, Noel Hansson, Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Samuel Adrian, Eric Larsson, Yahya Kalley, Egzon Binaku, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Melker Nilsson, Amel Mujanic, Romain Gall, Laorent Shabani, Tim Prica, Carlos Strandberg, Adi Nalic.

ANNONS
Publicerad 2019-03-04 kl 16:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto