Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fåglarnas avföring fortsatt ett problem på Guldfågeln Arena

Foto: Bildbyrån

Flera nybyggda arenor i Sverige har fåglar som skitar ner. Kalmar FF har letat lösningar i över ett års tid, men har inte hittat någon lösning på problemet än.

För redan för ett år sedan rapporterade 24kalmar.se om stora mängder fågelavföring på Guldfågeln Arena. Då tog det två veckor att städa bort allt inför den allsvenska premiären. 2017 kan också bli ett år med problem.

Klubbchefen Anders Klevsand säger till Fotbollskanalen att arenan under 2016 rengjordes tätt inpå varje match. Vad KFF gör för att få en mer permanent lösning vill han inte kommentera, mer än att de testar något nytt. 

- Vi provar, men jag vi inte uttala mig just nu.

Han definierar situationen som ett ”internt problem”, vilket går emot uppgifter som Fotbollskanalen har. Ett flertal åskådare från 2016 säger att det var sektioner på Guldfågeln Arena där fåglarna hade skapat rejält med oreda. 

Sportchefen Thomas Andersson-Borstam ser också problematiken.

- Det är ett problem för oss, absolut är det så.

- Jag tror man har provat både kanoner som skjuter med ojämna mellanrum, och man har provat fågelskrämmor som örnar eller falkar som man har satt upp. Fåglarna lär sig det där också efter ett tag.

Även allsvenska kollegor som Malmö FF och BK Häcken har drabbats av liknande situationer. Enligt Sydsvenskan tog Malmö FF hjälp från Anticimex. Efter det placerades burar ut, där duvorna sedan blev utsläppta.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-17 kl 08:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons