Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/FALKENBERGS FF

Henrik Larsson om Falkenberg: ”Kan inte bara parkera bussen”

Foto: Scanpix

Henrik Larsson

MALMÖ. Nykomlingen Falkenberg är nederlagstippad.

Henrik Larsson aviserar dock ingen tokdefensiv:

– Vi kan inte bara parkera bussen, säger han.

Falkenberg överraskade med att ta en plats i allsvenskan, men direkt efter det så tappade man huvudtränaren Hans Eklund samt skyttekungen Victor Sköld och stortalangen Niclas Eliasson. Nu har Henrik Larsson tagit över som tränare och han är inte uppgiven:

– Det blir tufft men det är inte en omöjlig uppgift. Gäller för mig att sälja in det till spelarna och få dem att tro på det här och inte be om ursäkt för att vi är i allsvenskan. I första hand handlar det om att försöka  spela vårt spel och sedan ha den rätta inställningen.

– Vi kan inte bara parkera bussen heller, men samtidigt gäller det att se upp. Vi måste våga spela bollen längs backen men en lång passning är ingen ful passning i min bok. Kan inte spela omställningsspel och parkera bussen i alla de omgångarna.

Henrik Larsson har jobbat mycket med spelarnas inställning.

– Klart att jag tryckt på det mycket under den korta perioden jag varit där. Försäsongen har varit helt ok med blandade resultat. Sedan spelade vi ett genrep mot Värnamo och fick 2-1 i röven och det var inte så roligt. Det måste vara den inre drivkraften hos de här spelarna som visar vägen, visst de ska vara nöjda och glada att spela i allsvenskan men de måste vilja komma längre med sin fotboll.

– Spelargruppen måste ha känslan att de kan göra något när de går ut planen. Kollektivet är otroligt viktigt, någonstans har vi principer på hur vi ska spela och sedan hoppas man att någon bryter mönstret.

Hur är det att inleda mot Malmö FF, regerande mästarna:

– Killarna måste haft drömmar när de tittat på matcher tidigare och då hoppas jag att de kan komma in här och se fram emot situationen och göra något av det och visa svenska folket att här är jag så de inte ångrar sig.

Publicerad 2014-03-25 kl 12:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons