Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Faraj nöjd med lånet - men vill mer: "Borde gjort fler poäng"

Allsvenskan

Omar Faraj kom till Degerfors från Levante.
Nu vill han putsa till sina siffror sista matcherna - och hjälpa "Degen" kvar i allsvenskan. 
- Jag borde gjort fler poäng, säger han till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Omar Faraj förstärkte i somras Degerfors inför de sista månaderna av den allsvenska säsongen. 20-åringen kom in på lån från Levante, som tidigare i år blev nedflyttat till den spanska andraligan, och har sedan dess gjort två mål på nio seriematcher.

Faraj sökte speltid och är så här långt nöjd med sin tid i Värmlandslaget, som fått fart på poängskörden med endast en förlust på de senaste sex matcherna i allsvenskan. 

- Jag har fått ganska många minuter och det har känts bra. Jag har fått förtroende från tränarna och spelarna i laget, så det har känts skönt att jag utvecklats och spelat kontinuerligt. Jag borde kanske gjort fler poäng, men jag får försöka lösa det nu i slutet i stället, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Borde du gjort fler mål?
- Ja, speciellt fler mål, men jag får försöka göra mål i de kommande matcherna och få upp siffrorna.  

Vad har du haft för kontakt med Levante under lånet? 
- Inget speciellt, mest "feedback" efter matcherna, vad de tycker jag borde tänka på inför nästa match och sådant. 

Lånet är över säsongen, och därefter har han kontrakt med Levante till sommaren 2026. Ännu vet han inte vad som händer efter den allsvenska säsongens slut. 

- Jag tänker inte på det just nu. Jag har lånet här, och sedan får jag se om jag går tillbaka och spelar där. Jag får se då. Nu tänker jag mest på att spela och göra så bra ifrån mig som jag kan. 

Härnäst väntar spel mot Djurgården hemma under lördagen. Det är en match som Faraj ser fram emot att spela. 

- Det blir en intressant match och det är alltid roligt att möta Stockholmslag, så det blir en rolig match, säger han.

ANNONS

Hur ser du på era möjligheter att ta tre poäng?
- Jag känner att de är ganska bra, då vi gjort det bra de senaste matcherna och har tagit poäng. Vi har inte torskat på fem matcher, så vi får hoppas att det fortsätter och att vi lyckas ta poäng. 

Faraj har samtidigt en stark tro på att "Degen" klarar nytt kontrakt i allsvenskan. 

- Även om Helsingborg vaknat och börjat ta poäng, så tror jag på det. Vi har kvaliteter i laget och det är inte en superettan-klubb, så jag tror att vi kan hålla oss kvar och jag tycker att vi borde hålla oss kvar med kvaliteterna som vi har. Nu ska vi bara lägga i ytterligare en växel och klara kontraktet, säger han. 

Degerfors är just nu på kvalplats med 18 poäng, en poäng före nästjumbon Helsingborg. Varberg är i sin tur på säker mark med 24 poäng efter 23 omgångar.  

ANNONS

Faraj kom till Levante från BP för lite mer än ett år sedan och stod förra säsongen för en match i La Liga, samtidigt som han främst spelade med klubbens reservlag. 

Publicerad 2022-10-01 kl 10:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto