Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

FCK-supporter nekades pride-flagga på läktaren - Hammarby oförstående: "Vi hade inte gjort så"

En supporter till FC Köpenhamn fick inte ta in en prideflagga på Parkens läktare.
Något Hammarby har svårt att förstå.
- Kärlek mellan människor är inget att sätta hinder för, säger Mats Jingblad till Fotbollskanalen.

I lördags var det pridefestival i Köpenhamn där budskapet om kärlek och tolerans spreds, men när en FC Köpenhamn-supporter ville ta in en prideflagga på läktaren i hemmamatchen mot Ålborg stoppades han och vakterna la beslag på den.

När danska tidningen BT ringde upp FCK:s presschef Jes Mortensen sa han att flaggor med politiskt budskap måste godkännas på förhand och så var inte fallet på lördagen.

- Det beror på säkerheten att flaggor med politiskt budskap måste godkännas på förhand.

Så det är en säkerhetsfråga?
- I grund och botten är det så ja. En sak som är säker är att det enda vi vill när det är en fotbollsmatch det är att det är lugnt och säkert. Därför agerade vakterna så här. Flaggan levde inte upp till våra regler och därför blev det så här.

I Sverige använder sig Häcken av prideflaggor på sina hörnflaggor och efter Hammarbys 2-0-seger mot IFK Göteborg frågade Fotbollskanalen Bajen hur man ser på FC Köpenhamns agerande.

- Det kan jag bara hypotetiskt svara på eftersom det är våra säkerhetsvakter som kan svara på det, men jag tror väl att man ska hålla sig ifrån politiska budskap för att det kan väcka för mycket känslor. Men alltså kärlek mellan människor är inget att sätta hinder för. Det känns förlegat, säger sportchefen Mats Jingblad.

När Fotbollskanalen pratar med Håkan Leydner som jobbar med säkerhet för Hammarby säger han att man inte hade gjort som FC Köpenhamn:

- Vi hade inte stoppat en prideflagga. Det hade vi inte gjort. Arenan är inte ställe för politiska budskap men en prideflagga för mig är inte ett politiskt budskap.

Så du har inte förståelse för FCK:s agerande?
- Jag kan inte den historien som var i Köpenhamn så jag vill inte uttala mig om den. Men jag kan bara säga att vi hade inte stoppat den.

Publicerad 2016-08-22 kl 06:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons