Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fejzullahu redo för nytt äventyr - vill hitta tillbaka till nivån från Dif-åren: "Krävs kanske lite omvägar"

Allsvenskan

Erton Fejzullahu är redo för ett nytt äventyr. 
Målet? Hitta tillbaka till nivån från åren i Djurgården. 
- Det krävs kanske lite omvägar, men om man har gjort det bra innan, så kan man göra det igen, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Erton Fejzullahu, 30, har haft en lång karriär med spel i fem olika länder - Sverige, Danmark, Holland, Kina och Norge. Sommaren 2017 återvände han till svensk fotboll igen efter ett par år utomlands och gjorde en och en halv säsong i Kalmar FF. 

Nu är anfallaren klubblös - på jakt efter tionde elitklubben i karriären. 

- Jag väntar på att det ska komma något intressant att gå på. Det har kommit erbjudanden från olika håll, men inget som varit värt att gå in djupare på. Jag har tackat nej ganska omgående. Det är även lite halvjobbigt när man inte vet riktigt var man själv vill spela. Allt är öppet. Jag har sagt nej till jättemycket från olika ställen. Det ska kännas bra, men det har det inte gjort än så länge, säger Fejzullahu till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- Det har kommit (intresse) från Grekland, Rumänien, Ungern, Sverige, Kazakstan, Thailand, Indonesien. Men ja, det har bara inte känts helt okej, fortsätter han. 

Fejzullahu berättar att han, som många gånger tidigare, har alla dörrar öppna, men att det den här gången är viktigt att det blir rätt klubb med tanke på hans ålder. 

- Jag har barn med nu, så det ska passa bra socialt, men självklart vill jag ha ett äventyr. Det ska vara något som kan bli roligt, inte jobbigt. Jag fick även erbjudande från Turkiet, men om man hoppar på det, så kan det bli jobbigt ekonomiskt. De betalar inte alltid i tid. Jag har många vänner som spelar och har spelat där som har samma problem. Jag tackar nej direkt till intresse från sådana länder. Det är inget roligt äventyr att vara med om. Jag ska trivas både på och utanför planen, säger han. 

ANNONS

- Det kan bli precis vad som helst, även länderna jag nämnde tidigare. En del av de som har kontaktat mig har inte varit seriösa nog. Jag har märkt snabbt att det är ganska många "pajasar" där ute som försöker göra en häftig deal, men jag lyssnar på min agent som har kommit med olika förslag, men inget bra nog hittills, fortsätter han. 

Fejzullahu berättar att han vill hitta tillbaka till den nivån han hade under perioden i Djurgården mellan 2012 och 2014, då han även fick göra debut i svenska A-landslaget. 

- Jag brinner för sporten och vill såklart hela tiden prestera. Jag vill vara på den nivån som jag var på när jag var som bäst. Jag försöker sträva efter det nu. Jag var väl bäst under Djurgården-tiden för fyra, fem år sedan och var med i landslaget. Allt flöt på bra och jag kom in i en nivå där man inte tvivlar på något. Allt man ville lyckades man med. Jag hade en tro, ett flyt, det flöt på ordentligt. Jag strävar efter att komma tillbaka till den nivån i match efter match.

ANNONS

Efter att anfallaren först blev utlånad från Djurgården till Beijing Guoan 2014 och sedan flyttade till klubben permanent året efter, så menar han att han tappade lite fart i karriären när han återvände till Europa, även om det till viss del också berodde på skadeproblem. 

- Det har väl varit på grund av skador och sedan självklart vägen till Kina och sedan att komma tillbaka till Europa igen. Det var en stor omställning, då det var ganska slappt med träning i Kina och sedan att komma tillbaka och testa på något nytt. Det gäller att ställa in sig mentalt på det med. 

Men han ångrar däremot inte åren i Kina. Fejzullahu var bland annat med om toppstrid i kinesiska högstaligan och spel i asiatiska upplagan av Champions League. 

- Det var kanske det bästa äventyret i hela min karriär. Jag upplevde så mycket där borta och har vänner där för livet. Det var en otrolig upplevelse som jag var med om där. Det var både otroligt fotbollsmässigt, då vi spelade i asiatiska Champions League och med klubben som jag tillhörde första perioden (Beijing Guoan) kom vi tvåa i ligan och till åttondelsfinal i Champions League. Jag fick se mycket i Kina och i Asien. Det var en bra upplevelse. 

ANNONS

Fejzullahu är medveten om att "tåget har gått" för spel i de stora ligorna i Europa och känner ingen stress över att göra klart med en ny klubb. Det viktiga är att det blir rätt klubb och att han kan få en chans att nå upp till nivån han höll för ett par år sedan. 

- Jag känner absolut ingen stress. Även de klubbar som har kontaktat mig innan har hört av sig igen och återkommer en, två gånger i veckan och frågar om jag är fri och vill komma dit. Det finns alternativ och det kommer dyka upp något som är bra, säger han. 

- Jag vet att jag har varit riktigt bra och om jag har varit där så vill jag ta mig tillbaka dit igen. Det krävs kanske lite omvägar, men om man har gjort det bra innan, så kan man göra det igen. Det handlar om att komma upp till den nivån, köra sitt race och utmana sig själv. 

ANNONS
Publicerad 2019-02-05 kl 22:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto