Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: SCANPIX

Fem Sef-förslag har blivit tre - de är alternativen för allsvenskan: "Samstämmig syn"

Fem Sef-förslag om allsvenskans framtid har bantats till tre, det beslutades i förmiddags.
Förslagen som finns kvar är 12, 16 eller 18 lag.
- Det är en väldigt samstämmig syn att det är de här förslagen vi vill titta på, säger Sef-ordföranden Lars-Christer Olsson till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att det allsvenska systemet med 16 lag kan komma att förändras. Ett antal olika förslag är uppe för diskussion.
Föreningen Svensk Elitfotboll (Sef) har tidigare lagt fram fem olika förslag som kan bli allsvenskans framtid. I förmiddags beslutades vilka tre förslag som nu tas vidare.
- Det är egentligen två huvudförslag. Det ena är att titta på en modell som vi har nu med 16 lag och så spela hemma, borta. Och en variant på det är att gå upp till 18 lag så där är det väl inga stora konstigheter, säger Lars-Christer Olsson, ordförande i Sef, till fotbollskanalen.se.

ANNONS

- Och det förslag som står emot det är en serie med tolv lag som spelar tre gånger emot varandra. Och det är också ett tydligt och klart system. Och det vi ska göra nu är att göra en marknadsmässig och ekonomisk bedömning av effekterna av de här olika versionerna.

18 lag i allsvenskan är ett förslag som tidigare valdes bort, men som under nya diskussioner har kommit upp igen. En förutsättning för det är dock att säsongen förlängs.
Alternativen som finns för superettan är 16 eller 18 lag.
- Om det blir 12 lag i allsvenskan så ökar väl sannolikheten att det blir 18 lag i superettan, säger Lars-Christer Olsson.

De alternativen som valdes bort var "hockeyförslaget" med tio lag som möts fyra gånger och "tvåserie-modellen" där serien bryts upp i nya serie där lagen tar med sig poängen. Beslutet att ta bort förslagen var inte svårt enligt Lars-Christer Olsson.

ANNONS
- Det är en väldigt samstämmig syn om att det är de här två alternativen som vi vill titta på, som alla föreningar vill titta på. Och sen så får man ta nya diskussioner när vi har alla fakta på bordet, säger han.

Så de här alternativen som har valts bort nu, det fanns inget egentligt stöd för dom?
- Nej, det gjorde det inte. Man kan säga att vi tog fram dom för att de var tekniskt möjliga, men det fanns inget stöd för dom, säger Lars-Christer Olsson till fotbollskanalen.se.

Den slutgiltiga diskussionen om eventuella förändringar i allsvenskan sker i juni och kan bestämmas på representantskapsmötet i november. Tidigast i allsvenskan 2017 kan en förändring träda i kraft.

Publicerad 2015-02-04 kl 15:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto