Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: AIK:s målskytt sätter press på nyförvärvet

Allsvenskan

ALBUFEIRA. AIK besegrade Brentford B på straffar.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

0:56
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK-Brentford B i spelaren ovan.

En målskytt som vill sätta press på nyförvärvet
Taha Ayari trivs som bäst i en offensiv position på mittfältet, men mot Brentford var han högerwing. Det gjorde han bra. Ayari gjorde en bra arbetsinsats och var stark i både offensiven och defensiven. Bra i presspelet. Och så gjorde han AIK:s 1-0-mål efter en stark prestation där han först bröt och sedan avancerade, kombinerade och avslutade bra. Ayari visade att han ville ge Rui Modesto en kamp om platsen till höger.

Fysisk match när många ville visa upp sig
Det var två gäng som såg ut att vilja visa väldigt mycket, för AIK berodde det säkert på att många skulle ta chansen att närma sig en ordinarie plats i startelvan. Och det märktes. Det var en väldigt fysisk match och ofta över gränsen. Det var många efterslängar och spelare som sänktes. Och om sanningen ska fram så hade nog det engelska laget fått problem med att hänga kvar i superettan.

ANNONS

Nyförvärvet en av flera som ville mycket
Elias Durmaz ville mycket eftersom han vill närma sig en ordinarie plats i en startelva. Därför kom han ofta långt ner och ville hämta boll - med blandat resultat. Durmaz är i princip bättre ju högre upp i plan han är. Så när han var på motståndarnas planhalva så var han bra och kreativ och hotade. Nyförvärvet spelade fram till 1-0-målet och visade återigen att han är en intressant spelare som kan göra skillnad. I dagsläget har han inte en ordinarie plats i en startelva, men när han fortsätter att göra bra insatser så stärker han sina chanser till spelminuter, visar att han vill starta, och sätter också press på andra spelare.

Men han var bäst
Vincent Thill kom till AIK förra sommaren och fick en hel del speltid. Men frågan är om han tar en startplats i år? Mot Brentford B fick mittfältaren chansen från start, och då var han bra och visade att han vill ha en startplats. Thill är inte stor, men var ändå bra i duellspelet. Han var också bra i passningsspelet och när han ibland satte fart så gick det undan. Thill var en av lagets bästa spelare, kanske till och med bäst?

ANNONS

Beckham fick en kvart
Romeo Beckham, son till David, hoppade in med en kvart kvar, och hann bara vara på planen i 20 sekunder innan han sänkte Jimmy Durmaz. Beckham vräkte sig fram och rensade boll och Durmaz. Kort senare gav Omar Faraj igen och sänkte Beckham. Davids pöjk fick en halv revansch när han satte sin straff i straffsparksläggningen - även mot Brentford sedan förlorade.

20-årige Beckham började 2014 i Arsenals akademi men lämnade efter bara ett år. Då slutade han med fotboll och började med tennis. Men fem år senare tog han upp fotbollen igen. Som 19-åring började han Fort Lauderdale CF, som sedan ändrade namn till Inter Miami och som pappa David är delägare i. Nu är han utlånad till Brentford B.

Publicerad 2023-02-06 kl 23:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto