FEM SPANINGAR: "Både Lahdo och Nilsson imponerade - vem tar platsen till höger i Bajen?"

MARBELLA. Flera spelare imponerade när Hammarby besegrade Velez med 5-0.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Mayckel Lahdo och Joel Nilsson.

Joel Nilsson vass på högerkanten
Högerback eller högerytter? Mot Velez var nyförvärvet Joel Nilsson offensiv och spelade ytter, framför Simon Sandberg, och jäklar vad bra han var i den första halvleken. Smart spelare som hela tiden hade en bra tanke i det han gjorde. Och han var kreativ. Och gjorde ett snyggt mål. Stark insats.

… men då kom Lahdo in och imponerade på samma position
Med 20 minuter kvar gjorde Hammarby nio byten. Då stod det 4-0. En som hann visa något på den korta tiden var Mayckel Lahdo. Han visade upp sin fart och vågade utamana på kanten. Två mål kunde hans lagkamrater ha gjort efter hans framfart till höger. Lahdo har verkligen spets och han kommer att få chanser att visa upp sig mot bättre motstånd.

I Lahdo och Joel Nilsson har Bajen två vassa spelare. En oprövad och en med mer erfarenhet av allsvenskan. Det blir spännande att se hur Marti Cifuentes tänker när det kommer till platsen som högerytter. Tror gärna att han vill se mer av Lahdo, och då är det upp till honom att ta chansen.

Bra centrala mittfältare
Nahir Besara gled runt på mitten och hittade fina ytor där han var spelbar och fick bollar. Touchen vid 1-0 var smart och läcker. Först hittade han en bra yta, fick ett uppspel på foten, en lätt yttersida vidare till Ben Engdahl (han gjorde också en bra match) ut till vänster, som satte in ett snyggt inlägg som Astrit Selmani nickade in i mål.
Tycker också att Alper Demirol gjorde en stark insats, och man ser absolut att det finns kvaliteter där. Mot Velez var han fin i presspel och även på att spela ut motståndarnas lagdelar.

Astrit var sugen på att visa upp sig för Cifuentes
Det var tydligt att Selmani ville mycket. Han gjorde två mål och förutom det så krävde han hela tiden mycket av sina lagkamrater, vilket hördes när misstag gjordes. Efter matchen ville han inte prata med media. Oklart varför, men kanske för att han hellre hade varit en av alla som hoppade in med 20 minuter kvar? Så som snacket gick bland Bajen-folk på plats så ska spelarna som hoppade in mot Velez starta mot Molde.

Pressade sönder Velez när man ville
Hammarby var flera klasser bättre än Velez. Ofta föll Bajen hem och lät motståndaren sätta igång anfall, och därifrån tog det inte många sekunder innan man pressade, bröt och ställde om. Velez var för dåliga för att spela sig igenom Hammarbys lagdelar.

Publicerad 2022-02-09 kl 20:28