Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Bajens nyförvärv hade det tufft"

Allsvenskan

MARBELLA. Hammarby föll med 5-3 mot Brann.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

0:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

LÄS ÄVEN: Hammarby släppte in fem mål -föll mot Brann


Dovin imponerade
Brann började den här matchen klart bäst och hittade fram till flera spännande situationer inledningsvis. Därför kom Hammarbys 1-0-mål (distinkt och snyggt avslut av Abdelrahman Saidi) i nionde minuten lite oväntat. Efter den fullträffen blev det också något bättre spel från Bajens sida, men totalt sett var det ganska korta perioder som de grönvita var okej. Hammarby fick inte riktigt grepp om mittfältskampen och var sårbart alldeles för ofta. Man ska tacka sin målvakt Oliver Dovin för att det inte stod mer än 2-1 till Brann i paus. Dovin gjorde flera riktigt bra räddningar och höll nere siffrorna. Stark insats av honom.

ANNONS

Mikkelsen hade det tufft
Det här var första gången nye forwarden August Mikkelsen fick mycket speltid i en match med Hammarby. Hur hans insats var? Nja, inget vidare. Norrmannen hade det tufft i sin roll som nia i 4-3-3-systemet, en roll som han inte spelat i tidigare. Storköpet var osynlig i mångt och mycket under första halvleken och de få gånger han fick boll ledde det inte fram till något nämnvärt. Till hans försvar blev inte matchbilden den bästa för honom. Särskilt mycket att jobba med fick han som sagt inte. Mot slutet av den första halvleken fick han också skifta position med yttern Abdelrahman Saidi. Till andra halvlek var han tillbaka centralt men då som ”tia” bakom Deniz Gül. Det hade varit intressant att se Mikkelsen med ännu bättre spelare runt sig, exempelvis Nahir Besara, för nu fick han inte riktigt till det.

ANNONS

Brann spelade sig igenom gång på gång
Efter paus blev det inte bättre för Hammarby. Snarare sämre. Brann var tydligt det lag som styrde och ställde. Tack vare norskt slarv lyckades Bajen göra ett mål och för en stund snygga till siffrorna men i minut 65 stod det 5-2 till Brann efter att de rödvita fått spela sig igenom de grönvita gång på gång. Saker och ting satt inte ihop för Marti Cifuentes mannar. Ett mer slagkraftigt mittfält, i form av Nahir Besara, Fredrik Hammar och Loret Sadiku, byttes in i 70:e minuten (alla utespelare skiftades ut) och det gav effekt när även Brann gjort ett antal byten. Mot slutet av matchen sköt Jusef Erabi högt över med öppet mål framför sig och då kände man att det avslutet symboliserade mycket av utfallet för Hammarby den här lördagen, men kort därefter stod samme Erabi för en fin aktion när han vann en duell ute på vänsterkanten och bjöd på ett läckert inlägg som Sadiou Alioum gjorde 5-3 på.

ANNONS

Noah Johns ord var lag
En lite rolig situation uppstod i början av den andra halvleken. Målskytten Sivert Heltne Nilsen kom sent in i en duell med Pavle Vagic och sparkade ner honom. Givet gult kort i en tävlingsmatch. Här var dock den norske huvuddomaren sen på att agera. Men när unge Bajen-spelaren Noah John sa: ”Ref!” och gjorde en ”gult kort”-gest tycktes domaren inse vad han borde göra. Då tog han direkt upp kortet och varnade Heltne Nilsen.

Madjed har allt som krävs
I flera år har det talats om Montader Madjed som något alldeles utöver det vanliga i talangväg. Ytterforwarden flyttade till Hammarby i somras och gjorde stor succé i HTFF i ettan under hösten. Nu är han med A-laget på träningslägret och när man pratar med folk i Bajen är det tydligt att klubben tror stenhårt på Madjed och att han kan komma att bidra redan i år. Mot Brann fick 17-åringen 70 minuter och han blixtrade stundtals till på det där sättet som stora talanger kan göra. Han har ett ruggigt skott, fin teknik och bra speed. Absolut, han är oslipad fortfarande men det här är en spelare att hålla koll på. Madjed har allt för att lyckas.

ANNONS
Publicerad 2023-02-04 kl 17:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto