Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
28v

FEM SPANINGAR: Bengtsson på plan - då vinner Malmö FF

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Malmö FF vann hemma mot Djurgården med 1-0. Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Bengtsson på plan = MFF vinner fotbollsmatcher
Framför allt inom fotbollsjournalistiken tenderar vi ibland att ta den komplexa sporten fotboll och tro att det finns många formler som är 1+1=2. ”Lag A vann för det här och det här hände”.

Men Rasmus Bengtssons inträde. Jag har skrivit det tidigare: MFF hittade sin superform förra året när Bengtsson kom tillbaka. De började sin tunga svit ungefär när hans lunga kollapsade nu i vår. Han är en spelare som är så bra, att han saknas till och med när laget går bra. Jag tror inte någon annan MFF-spelare gör det.

Åter en korrekt Malmö FF-elva
Det har varit spelarfrånvaro, men det har inte ursäktat alla problem som har funnits i MFF. Dessutom har vissa spelarval inte fungerat, framför allt har magkänslan kring anfallsvalen inte varit bra nog, och i övrigt har alltid saknats ett par,tre egenskaper eller åtminstone varit några frågor bland resterande spelare.

Nu kom Rasmus Bengtsson tillbaka, chansningen med Fouad Bachirou höll (han blev bara trött), Sören Rieks hamnade till vänster och Mattias Svanberg till höger, och anfallsparet blev Carlos Strandberg och Markus Rosenberg. Alla bra val, alla korrekta val.

Djurgårdens säsongsstart för kurvig

Poängtapp mot Elfsborg och Trelleborg. Fem raka nollor i cupen. Ett lag som ser ut att tappa för mycket när Kerim Mrabti inte är med. 3-0-kross mot MFF. Två inte bra nog derbyinsatser. En transfervinter som trots tappade nyckelspelare och misslyckad anfallsjakt, ändå balanserade ut truppen med mer bra bredd.

Trots att Djurgården agerar som ett stabilt fotbollslag – kompakta, direkta, spelarmässigt defensivt högkvalitativa, hårt jobbande offensiva spelare – så pendlas det rejält. Två segrar på sju matcher är för dåligt. Insatsen mot MFF var mest några bra kontringsanfall. Men. Det är väl ändå ingen kris eller flopp?

Lite mindre speltid ger en bättre Safari?

Under MFF:s dåliga period var det framför allt två spelare som stack ut positivt med prestationer och inställning: Oscar Lewicki och Behrang Safari.

Safari blev vald till bäst i MFF i dag. Han lyckades nästan alltid vinna mot Jonathan Rings små-marginaler-dribblande. Samtidigt har MFF spelat tolv matcher i år. Safari har bara spelat 90 minuter i tre av dem (och i en av dem fanns det inga bra alternativ på bänken). Han har haft problem med skador tidigare, och det verkar göra honom gott att inte behöva spela den sista kvarten i matcher. Då kanske det får vara värt för MFF att oftare göra ett vänsterbacksbyte, oavsett matchbild och resultat.

Jonas Olsson vs Markus Rosenberg

Jag tycker Rosenberg allt mer sällan har ”det där” i matcherna, men i dag mot Djurgården hade han det. Rosenberg kom ifrån som en av planens bästa och med att skapa ett bra mål, Olsson kom ifrån med ett rött kort. 

Man kan diskutera vidare mycket kring resultatet och deras situationer, men jäklar vad fint det är med profildueller i allsvenskan.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-05-03 kl 21:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons