Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Då kan MFF springa i väg med SM-guldet"

Allsvenskan

ÖREBRO. Malmö FF bortabesegrade Örebro och går därmed till EM-uppehåll som serieledare.
Här är Fotbollskanalens Henric Holmbergs fem spaningar från Behrn Arena.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Får MFF allt att stämma kan de springa i väg med SM-guldet
Malmö FF går till EM-uppehåll som serieledare med tre poäng ned till Djurgården (som dock har en match färre spelad). Trots det är känslan att MFF har ytterligare en eller ett par växlar att lägga i under hösten, vilket flera av spelarna också var inne på efter segern mot Örebro. Laget har fortfarande inte hållit nollan (mer om det längre ned) och bränner alltjämt många chanser i offensiven. I kväll borde exempelvis Antonio Colak gjort minst ett mål (ett skott i stolpen samt en nick från nära håll), medan Adi Nalic kunde gjort ytterligare ett utöver det han gjorde. Om MFF får alla delar av spelet att kugga i finns möjligheten att de gör samma sak som i fjol och springer i väg med ett nytt SM-guld i höst.

ANNONS

Nalic klev fram i Christiansens och Toivonens frånvaro
Anders Christiansen och Ola Toivonen har mestadels turats om på nummer tio-positionen i Malmö FF i år. Nu var båda skadade och då fick Adi Nalic chansen som ”tia” i stället. Nalic som missade ett par, tre klara chanser senast mot Elfsborg lät sig inte nedslås av det. Redan efter två minuter gav han MFF ledningen och sedan fortsatte han skapa oro i ÖSK-försvaret. Med lite mer skärpa kunde han gjort något mål till före paus, men han var onekligen piggast hos gästerna första 45. Han kunde - och kanske borde - fått en assist när han prickade pannan på Antonio Colak i slutet av matchen, men då stod Bobby Allain i vägen.

- Det är där jag alltid spelat. Det är min naturliga position och där jag är starkast, sa Nalic om nummer tio-positionen efter matchen.

ANNONS

Troligen får Nalic flytta på sig när Christiansen och/eller Toivonen är tillbaka igen, men i kväll visade han åtminstone att han klarar av att axla rollen som ”tia” i enstaka matcher.

Ingen nolla för MFF nu heller - i Ahmedhodzics avsked?
Malmö FF har fortfarande inte hållit nollan i årets allsvenska. Detta trots att de förfogar över en viss Anel Ahmedhodzic i mittförsvaret. Med tanke på flyttryktena som omgärdat 22-åringen under en längre tid kan detta mycket väl ha varit hans sista match i MFF-tröjan för den här gången. Efteråt var han som väntat tystlåten när frågor om framtiden kom på tal. Men visst känns det som att Ahmedhodzic, som valt att spela för det bosniska landslaget, lämnar för större uppdrag i sommar. Vad han i så fall kommer att sakna mest? Staden Malmö.

- Det här är mitt hem. Där jag växte upp och känner mig mest som hemma. Det finns ingen bättre känsla än att vara i Malmö, sa han efteråt.

ANNONS

Walker bakom ÖSK-målet i sin startdebut
Kevin Walker lämnade Djurgården för Örebro efter fjolåret och berättade i efterhand att han ”aldrig mått sämre hos en arbetsgivare” än han gjorde i höstas. Nu gjorde mittfältaren sin första allsvenska start för året efter ett kortare inhopp senast. Walker låg direkt bakom ett mål när han visade prov på speluppfattning och hoppade över bollen för Deniz Hümmet som tryckte dit 1-1. Veteranen spelade i en något ovan roll, högre upp i plan än han brukar, men gjorde en godkänd insats. Han passade även på att pika Malmö för att de spelade som Stoke med många långa inkast och inlägg.

Kjäll tystlåten om framtidsplanerna
Axel Kjäll figurerar just nu i en sorts managerroll i ÖSK där han är både tränare och sportchef på samma gång. Det har förekommit uppgifter om att klubben ska ta in en ny tränare och att Kjäll ska fokusera enbart på sportchefsrollen, men det var inget han ville kommentera på presskonferensen efteråt.

ANNONS

- Det återstår att se. I dag är det fokus på Nordin (Gerzic, som slog rekordet för flest allsvenska matcher i ÖSK) och på matchen. Så tar vi allt det andra sedan. Det har varit diskussioner och spekulationer under en ganska lång period, men det är fortfarande så att jag är ansvarig och leder laget tills det blir något annat, sa Kjäll, som trivs bra i sin nuvarande roll.

Publicerad 2021-05-24 kl 22:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto