Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fem spaningar: "Häcken har lyckats vässa sin offensiv"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Häcken slog Hammarby med 2-0 på Bravida Arena.
Här är Fotbollskanalens Linus Petterssons fem spaningar från matchen.

1:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Häcken har lyckats vässa sin offensiv...
Efter 0-2 mot Elfsborg i början av juni betonade Mikael Stahre att Häcken skulle ägna sommaruppehållet åt att vässa offensiven. Tolv mål på tolv matcher var inte bra nog. Träningen verkar ha gett resultat. Efter en svag inledning hittade de gulsvarta in i matchen mot Hammarby och blev det där sårande och snabba omställningslaget de vill vara. De gjorde två mål den här kvällen. Det kunde blivit fler. Ett bra betyg till hur de har hanterat uppehållet.

... och väcka nyckelspelarna
Blott ett mål från Alexander Farnerud och Paulinho. Häckens två största stjärnor hade en tung och poängsvag vår. Det påverkade såklart hela laget. Mot Hammarby klev dock nyckelspelarna fram och in i målprotokollet. Viktigt för Häcken, särskilt när lagets store målskytt Alhassan Kamara är skadad. Stahre behöver fler spelare som levererar poäng.

ANNONS

Hammarbys offensiv försvann med Hamad
Hammarby inledde starkt, hade i stort sett all boll och de få farliga chanser som skapades under de första 20-25 minuterna. Regissören? En spelsugen Jiloan Hamad. Tillbaka från skada var han navet i Hammarbys spel. När de grönvita hotade offensiv var han inblandad med sina finurliga och snabba fötter. Häcken hade svårt att få grepp om honom. Ibland låg han i utgångspositionen till höger. Lika ofta letade han sig in centralt. I takt med matchklockan försvann dock Hamad ur matchen och så även Hammarbys offensiv. Det blev ganska blekt tillslut.

Nyförvärven kommer ge en nödvändig injektion till Hammarby
Det fina slutet på vårsäsongen (två segrar och tre kryss) gav Hammarby-fansen hopp om en resa uppåt i tabellen. Därför var 0-2 mot Häcken inte vad de hade hoppats på. En tung omstart, såklart. Snart kommer dock positiva injektioner i form av nyförvärven Jeppe Andersson och Mads Fenger. De blir spelklara den 15 juli och kommer ge truppen en en tuffare konkurrens. Det behövs. Det var inte många som klev fram mot Häcken.

ANNONS

Chisom Egbuchulam visar att han börjar hitta rätt
Kvaliteterna finns där. Att han blev skyttekung och MVP i den nigerianska ligan i fjol visar på det. Det har dock tagit lång tid för Chisom Egbuchulam att anpassa sig till Sverige och Häcken. Längre tid än många hoppats. Men kanske har han hittat rätt nu? Med Alhassan Kamara skadad (knä) fick han chansen som ensam forward mot Hammarby. Hans första allsvenska start. Han erbjöd inte samma tyngd och uppspelsalternativ, men väl ett djupledshot och en trixighet. 25-åringen spelade fram Alexander Farnerud till 1-0, låg bakom mönsteranfallet som gav straff och 2-0. Med lite skärpa hade han dessutom gjort fyra, fem egna mål i den andra halvleken. Matchens lirare? Ja, mycket möjligt. Han tog i alla fall chansen när han fick den.

ANNONS

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-03 kl 21:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto