Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Hammarby måste upp flera nivåer i cupen"

Allsvenskan

TÄBY. Hammarby föll med 4-1 borta mot IK Frej.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Okej Hammarby-insats - bedrövligt resultat
I den första halvleken var Bajen det bättre laget, men saknade det där lilla extra i den sista tredjedelen. Den offensiva kvartetten bestående av Hamad, Svendsen, Tankovic och Asaad blixtrade till ibland (framför allt Hamad visade att han håller hög klass) men inte tillräckligt många gånger och rörelsen var för liten. Men även om gästerna förde spelet till stor del var det Frej som skapade de hetaste lägena. Bajens hade i enskilda situationer problem med att hålla koll på reslige Luca Gerbino Polo, skicklige Nsima Peter och fartfyllde Joseph Ceesay. I den andra halvleken såg det ungefär likadant ut. Hammarby ägde bollen, men Frej stack upp och gjorde målen. Då kom tre baklängesmål för Hammarby - och att förlora med 4-1 mot ett lag i superettan är långt ifrån okej även om det handlar om en träningsmatch. Själva insatsen från Hammarby behöver man inte stampa allt för mycket på, men det går inte att komma ifrån att ett sådant här resultat säkert ger supportrarna en bitter känsla inför tävlingssäsongens start.

ANNONS

Slarviga baklängesmål
Hammarbys tränare Stefan Billborn konstaterade på presskonferensen efter matchen att man bjöd på ”enkla mål” - och det är bara att hålla med. Vid 1-0-målet rundades Mats Solheim av Djurgården-lånet Joseph Ceesay på ett sätt som gjorde att norrmannen i stort sett såg ut som en kon, och Björn Paulsen förlorade överraskande en duell mot Nsima Peter vilket gav 2-0 för Frej. De individuella misstagen och sättet som laget i stort slarvade på vid målen måste svida lite för Hammarbys ledarstab. Oavsett tid på året eller status på matchen ska inte Hammarby släppa in fyra mål mot Frej.

Kan Jajic konkurrera på allvar i år?
19-årige mittfältaren Dusan Jajic spelade hela matchen (fick agera vänsterback sista halvtimmen) för Hammarby och gjorde en stabil prestation. Ser mycket mer trygg och stabil ut nu efter förra årets utlåning till just Frej. Hade en fin utveckling i Täby-klubben och verkar ha mognat som spelare. Kan han vara med och konkurrera om en plats i startelvan på allvar i år? Möjligt. Jeppe Andersen och Serge-Junior Martinsson Ngouali är så klart förstavalen så länge de är hela, men Jajic känns som en bra truppspelare att ha för Hammarby och han kommer nog få sina chanser i år.

ANNONS

Skadeläget måste skava för Hammarby
Simon Sandberg har haft småproblem och gjorde debut först i dag (spelade bara första halvlek), Arnor Smarason har känningar i en hälsena, Oscar Krusnell är sjuk, Marcus Degerlund har varit sliten och vilades som en försiktighetsåtgärd, Johan Wiland har axelbekymmer, Jeppe Andersen har meniskopererats och Mads Fengers ena ljumske krånglar. Visst, de flesta kommer nog snart vara tillbaka men Hammarby går inte in svenska cupen med en hundraprocentig trupp. De ska kunna klara av att leverera resultat ändå, men det är klart att det måste skava för Bajen som har en relativt tunn trupp.

Bajen måste upp flera nivåer
Hammarby har inte imponerat i sina matcher under försäsongen och det finns många frågetecken att ställa kring laget just nu. Vad får nye huvudtränaren Stefan Billborn ihop på kort sikt, egentligen? Träningsmatcher är träningsmatcher och spelarna brukar höja sig när det väl är dags för tävlingssäsong, men klart är att Bajen måste upp flera nivåer om de ska kunna hota Elfsborg om gruppsegern i svenska cupen med tanke på att man möter Borås-laget på bortaplan. Potentialen finns i truppen, men den borde både spetsas och breddas något innan allsvenskan drar igång om de grönvita ska kunna slåss om en Europa-plats i år.

ANNONS

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. 

Publicerad 2018-02-10 kl 17:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto