POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

FEM SPANINGAR: Janne Andersson på plats under ”maratonmatchen”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Malmö FF förlorade mot Krasnodar med 3-1 i Marbella.
Här är Fotbollskanalens Alexander Rosenlunds fem spaningar från matchen.

Blir det Ahmedhodzics år?
Jon Dahl Tomasson valde återigen att spela Anel Ahmedhodzic, som var utlånad i fjol, från start i mittförsvaret. Han valdes framför Lasse Nielsen och kamperade tillsammans med givne Rasmus Bengtsson. Nyper Ahmedhodzic en plats även till Europa League-matcherna mot Wolfsburg? Det skulle inte förvåna. Samtidigt ska man inte dra för stora växlar, i och med att Tomasson bytte hela laget efter den timme och att båda elvorna fick spela lika mycket. Mot Krasnodar stod han för en solid insats och visar att han kan bli viktig i MFF:s uppselsfas med sin fina fot.

Janne Andersson på plats
Det väntar ett EM-slutspel i sommar för Sveriges del och på plats i Marbella under söndagen fanns förbundskapten Janne Andersson för att studera eventuella kandidater. Förutom eventuella namn i MFF:s trupp som kan tänkas vara aktuella fick Andersson även se Krasnodar-duon Kristoffer Olsson och Marcus Berg som lär vara givna då truppen tas ut.

Maratonmatch
Två gånger 45 minuter, följt av ytterligare en halvtimme. Malmö FF mot Krasnodar blev en riktig långkörare efter önskemål från Malmö FF. MFF har som bekant ny huvudtränare och det väntar viktiga kvalmatcher till Europa League 20 och 27 februari. Efter en timmes spel valde båda lagen att byta ut hela laget och presentera en ny elva.

… och klar fördel för MFF:s första elva
Malmö FF bytte alltså hela laget efter 60 minuter, då var ställningen 0-0. Bland annat fick namn som Jo Inge Berget, Marcus Antonsson och Guillermo Molins äntra plan. Den andra elvan fick en riktigt tung start och släppte in två snabba mål. Överlag såg ryssarna ut som det bättre laget under den andra timmens spel. Krasnodar kunde definitivt gjort fler mål än de tre som det till slut blev om inte Mathias Nilsson stått för ett par svettiga räddningar.

Mycket gick genom Adi Nalic
Det var ingen fläckfri insats från Adi Nalics sida. Men som släpande forward gick det mesta av spelet genom honom. Nalic blandade och gav en aning, men det ser ut som att premisserna för hans del den här säsongen är helt annorlunda mot förra året då han var utlånad till AFC. Här har MFF ett möjligt utropstecken under säsongen. Kvick, teknisk och med en fin blick för spelet. Kompletterar Kiese Thelin på ett bra sätt.

Publicerad 2020-02-02 kl 18:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå