FEM SPANINGAR: “Lyckad MFF-debut av Sidibé”

MALMÖ. Malmö FF besegrade Trelleborgs FF med 2-0 i kvällens träningsmatch på Eleda Stadion.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

Dahlin och Moisander tillbaka i elvan
MFF formerade två olika startelvor i kväll. I den första gjorde målvakten Johan Dahlin och Niklas Moisander återkomst efter skador, där den senare var tillbaka efter tre månaders frånvaro. Hemmalaget hade ett bastant grepp om superettan-nian TFF och skapade tre klara målchanser inom de första tio-elva minuterna. Ledningsmålet dröjde en halvtimme och kom efter att Patriot Sejdius skott gått via en TFF-back och upp i krysset. Moisander var nära att göra sitt andra mål i himmelsblått - dock var stolpen i vägen i slutskedet.

Ett godkänt genrep av MFF
Matchen gick ner i tempo i andra halvlek och den andra MFF-elvan såg inledningsvis inte lika intresserad ut. 2-0-målet kom med kvarten kvar efter att Felix Beijmo ordnat en straff som Jo Inge Berget smällde in. Hemmalaget stod för en stabil försvarsinsats och lät inte TFF komma till någon målchans under hela matchen, samtidigt som de hade bud på fler mål. Ett godkänt genrep inför nästa Skånederby, det mot Helsingborgs IF i allsvenskan om en vecka.

Lyckad debut av Sidibé
Den 20-årige maliern startade för MFF:s A-lag för första gången, efter att ha spenderat den senaste säsongen i danska Jammerbugt. Ismaël Sidibé gjorde en fin halvlek, även om han såg lite bortkommen ut ibland. Fötterna är fina och mittfältaren visade upp ett konstruktivt passningsspel där den öppnande bollen till Veljko Birmancevic, som föranledde ledningsmålet, var höjdpunkten.

Sejdiu står vid ett vägskäl
MFF:s högerytter har efter år av skadehelveten hållit en någorlunda kontinuerlig matchform detta år. Under skadekrisen förra månaden gjorde kosovoalbanen tre inhopp i allsvenskan och startade i 0-4-förlusten mot Djurgården. Sejdiu står på noll poäng i serien trots all boll han har i sig, och klubben har sagt att de letar efter en förstärkning på högerytterpositionen. Sejdiu är 22 år och har några veckor att bevisa om han ska vara en del av planen för resten av säsongen. I annat fall är en utlåning en logisk lösning.

Edvardsson stack ut i andra halvlek
Bland de yngre spelarna som byttes in var det få som tog chansen i MFF. Mubaarak Nuh, även han tillbaka från kaoset i Jammerbugt, höjde sig något sedan han bytte kant halvvägs in i halvleken. Malik Abubakaris svaga form fortsätter, men en ljuspunkt var David Edvardssons insats. Den 20-årige mittfältaren har inte spelat någonting under våren på grund av en vadoperation, men levererar ofta intressanta mittfältsprestationer när han ges chansen. Precis som i fallet Sejdiu får Edvardsson eventuellt se sig om efter ett nytt lån i sommar.

Publicerad 2022-06-20 kl 20:49