Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Schüller var klass - bäst av alla"

Allsvenskan

GRIMSTA. Djurgården vann stort mot Akropolis.
Då imponerade nyförvärvet Rasmus Schüller.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Foto: Bildbyrån.

Schüller var klass
Fyra spelare debuterade för Djurgården. Bäst av alla var Rasmus Schüller. Han kom in och spelade hela andra halvlek på det centrala mittfältet och det osade klass. Med Schüller på planen tog Djurgården över och ägde matchen. Många saker imponerade, men mest att han var så lugn, trygg, säker och beslutsam. Han var bra i presspelet och läste skickligt av när han skulle trycka fram.

Leo Cornic var godkänd i första halvlek och bra i andra. Målet var snyggt och det var lite så som han var i andra halvlek, då han flera gånger kom med fint i offensiven. Ytterbackens speluppfattning, löpning och avslut vid 2-0 var bra. Och sedan var han nära att få en assist när han kom upp längs vänsterkanten och spelade in till Dzenis Kozica.

ANNONS

Isak Hien blandade och gav. Som vid 1-0 när han var den som byggde upp anfallet med ett rakt och väldigt fint uppspel som slog ut lagdelar. Och som innan han skadade sig när han slog upp bollen centralt och rakt till en motståndare så att Akropolis kontrade och fick ett friläge.

Axel Wallenborg var knappt godkänd, men då ska det sägas att han inte var så involverad. Men det gick några gånger att se en fin speluppfattning.

Spännande roll för Eriksson
Man är ju van vid att se Magnus Eriksson som en offensiv mittfältare eller ytter, men mot Akropolis kom han in som en sittande mittfältare bredvid Rasmus Schüller. Det var intressant. ”Mange” gjorde en fin match och svarade för tre assist. Det första var snyggast när han med en genomskärare mellan mittback och ytterback frispelade Leo Cornic.

Jobbigt på mittbackssidan

ANNONS
Jesper Nyholm kan börja träna i mitten/slutet av mars. Erik Berg har knäproblem och vet inte när han kan börja träna. Hjalmar Ekdal har någon känning, men hade, enligt Kim Bergstrand, kunnat spela om det varit en allsvensk premiär. Och dessutom skadade sig Isak Hien mot Akropolis. Kvar står Jacob Une Larsson och Melker Jonsson. Det finns all anledning för Djurgården att känna oro kring mittbackspositionen då Nyholm och Berg är skadebenägna och när det nu i första matchen small till i Hiens lår.

… men Une Larsson och Jonsson var bra
Att Jacob Une Larsson är bra det vet vi. Och det var han även mot Akropolis. Lagkapten, ledare, lugnt och rutinerad. Men däremot vet vi inte lika mycket om Melker Jonsson. Men Jonsson fick hoppa in i första halvlek när Hien skadade sig, och han var riktigt bra. Rejäl och beslutsam och det syntes verkligen att han ville visa det för sina tränare. Det lyckades och efteråt var Kim Bergstrand väldigt nöjd med Jonsson.

ANNONS

Flera fina mål
Djurgården bjöd på flera fina mål, framför allt de tre första.

1-0: Hien med ett rakt och väldigt fint uppspel som slog ut lagdelar, till Kozica som släppte vidare till Edwards som på ett tillslag frispelade Bärkroth. Bärkroth blev fri och satte matchens första mål.

2-0: Djurgården rullade runt och runt innan Magnus Eriksson hittade en fin genomskärare mellan mittback och ytterback till Cornic, som tagit en bra löpning. Cornic blev fri och avslutet var behärskat.

3-0: Radetinac och Schüller med en bra press och återerövning. Bollen ut till Magnus Eriksson på vänsterkanten. Inlägg och sedan en fin styrning in i mål av Hampus Finndell.

Publicerad 2021-01-30 kl 18:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto