Femetta för Kalmar mot Gefle

Cesar Santin och David Elm hade stor show på Strömvallen mot Gefle. Kalmar-spelarna gjorde två mål var i 5-1-segern.

1-0 kom efter 28 minuters spel. Brassen Cesar Santin drog till på en studsande boll och naglade fast bollen i Mattias Hugossons nättak.

Bapupa kvitterade

Men Gefle gav inte upp. Tre minuter senare misslyckades Kalmarförsvaret att få undan ett inlägg och Yannick Bapupa fångade upp bollen. Han sköt sedan ur dålig vinkel 1-1 upp i nättaket. En snarlik kopia av Zlatans klassiska mål mot Ungern.
Det hjälpte dock föga. I den 38 minuten dribblade Cesar sig igenom och spelade fram David Elm som enkelt satte 2-1. Bara minuter senare fick dessutom Kalmar FF en straff som Cesar Santin iskallt rullade i mål på Mattias Hugossons högra sida.

Skadekris i KFF

Kalmar FF fick både Patrik Rosengren och Rasmus Elm skadade under den första halvleken. Joachim Lantz och Lasse Johansson ersatte. Det är oklart hur pass allvarligt det är med dem. Elm kan ha råkat ut för en sträckning.
- Det är aldrig positivt. Vi är dock hyffsat samspelta, kommenterade KFF:s målvakt Petter Wastå till PVV i halvtid som ändå menade att det skulle påverka spelet under resten av matchen.

Ingelsten framme på retur

Wastås varning visade sig överdriven. Kalmar FF gick ut i samma fina tempo i den andra halvleken.
Efter elva minuter slog David Elm till igen. Patrik Ingelsten slutligen satte 5-1 på en retur efter skott av inhopparen Abiola Dauda.
Kalmar FF drog därmed ifrån i toppen av allsvenskan efter sin nionde seger på de 12 första omgångarna.
Elfsborg har dock chans att närma sig vid vinst mot Djurgården senare under onsdagskvällen.

Gefle har nu bara IFK Norrköping bakom sig i tabellen. En tung höst väntar för Per Olssons mannar.

Matchfakta:

Gefle IF-Kalmar FF 1-5 (1-3)

Mål: 0-1 Santin (27), 1-1 Bapupa (31), 1-2 David Elm (38), 1-3 Santin (41), 1-4 David Elm (56), 1-5 Patrik Ingelsten (87)

Publicerad 2008-07-02 kl 21:07