Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

Fenger på plats hos Hammarby: "Jag måste komma i form"

Foto: Bildbyrån

Den 15 juli blir Mads Fenger spelklar för Hammarby.
På måndagen anslöt han till truppen.
- Jag kommer hit från en ganska lång semester. Jag måste komma i form, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

Tidigare i vintras gjorde Hammarby klart med mittbacken Mads Fenger. 26-åringen kommer närmast från spel i danska Randers, från vilka han anslutit efter att kontraktet med klubben löpt ut.

På måndagen fanns Fenger på plats hos Hammarby för att påbörja träningen med övriga truppen.

- Jag kommer hit från en ganska lång semester. Jag måste komma i form. Det är ganska bra nu men det kan bli bättre, och måste bli bättre, säger han i en intervju med klubbens hemsida.

Fenger är spelklar först från den 15 juli och missar alltså lagets två första matcher efter sommaruppehållet, mot Häcken och Örebro. Dansken fanns på plats under derbysegern mot Djurgården tidigare under våren.

- Atmosfären var galen. Inte som någon match jag spelat i tidigare. Jag är van vid att spela inför 4000, så att se en match där det var runt 30 000 var häftigt.

26-åringen säger att han fått ett positivt första intryck av Stockholmsklubben.

-  Det är en jättestor klubb. Jag har inte följt svensk fotboll tidigare men då jag fick reda på intresset från Hammarby har jag kollat många matcher och det har sett bra ut. De har gjort några bra resultat och jag längtar efter att få börja spela.

Vid tillfället som Fenger blev klar uppgav den danska tidningen Ekstra Bladet att han hos Hammarby får en lön på fyra och en halv miljon över tre år och att han dessutom fick en sign on-bonus på fem miljoner kronor.

Värvningen gjordes innan Jesper Jansson påbörjat sitt arbete som sportchef för Hammarby. Men även Jansson ställde sig positiv till värvningen, då han fick frågan i samband med att han presenterades som Jingblads ersättare.

- Fenger tycker jag är riktigt bra. Han har jag på min lista till FC Köpenhamn. Han är en väldigt spelande mittback och han driver passningsspelet på ett väldigt bra sätt, sa Jansson då.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-19 kl 17:06

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER