Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Finländsk media - Boström snart förlorad

10å

Uppgifterna om att Örebros tränare Sixten Boström är högaktuell som finländsk förbundskapten efter Stuart Baxter stämmer. Idag bekräftas uppgifterna från finländskt håll.

- Jag är övertygad om att Boström är högaktuell för jobbet, säger journalisten Jonas von Wendt på Hufvudstadsbladet i Helsingfors till FotbollDirekt.

- Och skulle han få jobbet, lär han ta Lars Mosander med sig. Båda har ju haft ett gott samarbete och Mosander har tidigare jobbat inom förbundet. Han lär bli assistent till Boström om denne får jobbet.

Sixten Boström har på kort tid etablerat sig som en mycket duktig tränare i Örebro och det har förstås inte gått obemärkt förbi i Finland, där man suktar efter en ny framgångsvåg. Och Boströms timida men ändå bestämda framtoning tror von Wendt skulle gå hem hos det finländska folket.

ANNONS
- Jag tror han skulle bli populär som förbundskapten. Han kan hantera både folk och pressen. Det sistnämnda hade ju Baxter vissa problem med, fortsätter von Wendt.

von Wendt har på nära håll följt turerna kring det finländska landslaget och var också närvarande på den presskonferens där det tillkännagavs att Stuart Baxter lämnar uppdraget som förbundskapten.
Och enligt von Wendt lär Boström finnas högt upp på finska bollförbundets lista när en ny förbundskapten ska tillsättas.
- Han har ett ganska gott rykte med sig här i Finland om att vara noggrann och pragmatisk person med en klar spelfilosofi.

Men det finns motkandidater för Boström. Både från förbundshåll och utomlands.
- Ja. Dels finns Marko Kanerva som redan jobbar inom förbundet och som skulle vara den klart billigaste lösningen.

- En annan finländsk tränare utomlands är Mixu Paatelainen i skotska Kilmarnock. Han har gjort bra ifrån sig som spelare och har visat auktoriteten som behövs för att bli en bra förbundskapten.

Boström och Paatelainen står dock båda under kontrakt och måste därför lösas från sina respektive klubbar om någon av dem ska bli aktuell för jobbet. Och det kan ställa till bekymmer.

ANNONS
- När det gäller Boström och Paatelainen kan det bli fråga om ekonomi. Det finländska bollförbundet har inte så jättegod ekonomi - inte så att det är barskarpat men med tanke på att det betalat ganska mycket pengar till Baxter, så vill de nog ha en billigare lösning den här gången. Dessutom tappade man nära en miljon Euro i intäkter från den inledande matchen i kvalet. Det talar för Kanerva.

Något annat du ser talar emot Boström?

- Det skulle väl i så fall vara att han haft lite problem med "klanen" Eremenko under sin tid i FF Jaro. De pratade inte ens med varandra under Boströms sista tid i klubben. Men det var för flera år sedan och det går säkert att lösa.

- Han ses nog också väldigt mycket som en klubblagstränare som behöver mycket och lång tid på sig för att göra resultat.

Men enligt von Wendt överväger fördelarna nackdelarna när det gäller Boström.
-  Sixten är en intelligent man som kan handskas med folk i hans närhet och det är såklart en stor fördel.

Publicerad 2010-11-11 kl 12:49

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto