Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundet kräver huligansamordnare: "Vi är väldigt bekymrade"

Tjänsten som regeringens nationelle samordnare för huliganfrågor är fortfarande vakant — något som oroar fotbollsförbundet.
- Vi är väldigt bekymrade, säger förbundets generalsekreterare Mikael Santoft.

- Vi upplevde att Per Unckel verkligen förstod ärendets komplexitet och det är viktigt att de hittar en ersättare som är lika lämplig.

Regeringskansliet har ännu inte utsett en ersättare till Per Unckel, som gick bort efter en tids sjukdom tidigare i månaden.

Santoft har naturligtvis förståelse för att det är en känslig fråga, men vill samtidigt inte att det ska gå för lång tid.

- Bakom ett dödsfall ligger det naturligtvis mycket mänsklig sorg. Vi måste dock betona för dem att arbetet måste fortsätta, och det börjar nog bli tid att göra det snart, säger han.

Unckel fick uppdraget i mars och menade att problemet skulle vara löst "inom två år".

- Det blir inte så lätt att hitta en lika lämplig efterträdare. Per gick in i det här med full integritet och har inte gått i någons ledband, och det är av högsta vikt att det arbete han lade ner inte slutar här. Men jag tycker inte att personen ska komma från fotbollsrörelsen, det är bättre att ha någon som är mer fristående.

Niclas Green/TT

Publicerad 2011-09-27 kl 17:15
Annons
Annons
Annons