Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundet slår ifrån sig efter Åkebys kritik

Gif Sundsvall får vänta 18 dagar på att få kvala till allsvenskan.
Men Fotbollförbundet slår tillbaka kritiken.
-Det är något som klubbarna enades om för ett år sedan, säger förbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Sundsvalls tränare Sören Åkeby var i helgen starkt kritiskt till att hans lag efter tredjeplatsen i superettan nu får vänta i 18 dagar på att få inleda kvalspelet.
-Man måste ha en bättre framförhållning hur serierna och kvalen läggs. Det kan inte vara så jävla svårt. Man behöver inte vara en Einstein för att klara det, sade Åkeby.

Förbundet menar dock att det var klubbarna som genom Sef (Föreningen svensk elitfotboll) låg bakom spelschemat som spikades i november 2009.
-Det fanns ett krav från Sef att allsvenskan skulle ha ett uppehåll för fotbolls-VM och det fanns ett annat krav att superettan vill avsluta sin serie en vecka tidigare än vad som var planerat, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén.
Att upplägget nu ändå missgynnar Sundvall är alla överens om:
-Ett önskemål är att spela kvalspelet så direkt som möjligt - det förstår alla. Men seriespelet påverkas ju av VM-slutspel, landskamper och annat, säger Lars-Åke Lagrell, som kallar Åkebys kritik för "huvudlös".
-Jag reagerar mot efterklokheten ett år efter ett gemensamt beslut. Åkeby får väl sätta en semestervecka på att se hur det ser ut nu inför 2011.

Åkeby kan dock spara på semesterdagarna då problemet inte blir lika stort under 2011. Då är planen att det bara ska vara en vecka mellan serieslutet i allsvenskan (30 oktober) och superettan (23 oktober). Dessutom kommer allsvenskan att starta först lördagen den 2 april, så årets kritik mot att serien startade för tidigt (14 mars) får också en lösning.
Planen, som förbundet tagit fram i samarbete med Sef, ska spikas under fotbollens representantskapsmöte i november.

TT

Publicerad 2010-10-25 kl 14:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons