Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundet spikar speldatum för MFF-Dif: "Vi har fattat ett beslut"

Förbundet har spikat ett nytt speldatum för Malmö – Djurgården. Tävlingskommittén bekräftar.
- Vi fattade beslut i eftermiddags, säger Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Ovissheten har varit total kring hur allsvenskan avgörs senare i höst. Orsaken är den avbrutna matchen mellan MFF och Dif i slutet av juli, som efter beslut av disciplinnämnden ska spelas om.

Eftersom Malmös spelschema är så pressat, på grund av Europaspelet, anser vissa att man helt borde flytta fram den sista omgången – något som skulle påverka alla lag i serien. Detta förslag har mött hård kritik och SvFF:s förbundsstyrelse bestämde på onsdagen att schemat ligger fast, vilket innebär att det uppskjutna mötet antingen kläms in före seriens slut eller efter detsamma.

Nu kan fotbollskanalen.se berätta att Tävlingskommittén, med ordföranden Gerhard Sager i spetsen, har spikat ett datum för matchen.

- Tävlingskommittén höll ett telefonmöte angående detta tidigare i dag. Vi har fattat ett beslut, säger Sager till fotbollskanalen.se.

Vilket beslut?
- Det kommunicerar vi inte förrän i morgon efter lunch någon gång, först ska alla berörda föreningar informeras.

Enligt Gerhard Sager kommer svenska fotbollförbundet att publicera informationen på sin hemsida vid 13-tiden på fredagen.

Malmös sportchef Per Ågren sade tidigare under torsdagen att han inte kunde se något lämpligt datum för matchen mot Djurgården, om den ska spelas före slutomgången den 23 oktober.

- Jag har sökt med ljus och lykta och enligt mitt sätt att se det finns det inga fönster öppna för att stoppa in matchen innan den sista omgången, sade han till TT.

Att lägga matchen under landskampsuppehållet i början av oktober såg han inte som möjligt.

- I nuläget har vi tre spelare i U21-landslaget, och kanske fler som är aktuella. Och vi har också en finländsk landslagsman, Markus Halsti, och det har väl Djurgården också i Kasper Hämäläinen.

Ågren bekräftar för TT att MFF tänker överklaga det ursprungliga beslutet om att matchen ens ska spelas om.

- Vi jobbar intensivt med överklagan och hoppas ha den klar de närmaste dagarna, säger Ågren.

Publicerad 2011-09-15 kl 20:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons