Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Förbundets beslut: Klubbarna kommer inte anmälas efter publikskandalen

5v

Supportrar kastade bengaler mot varandra efter matchen mellan Malmö och AIK.
Nu lägger Svenska Fotbollförbundet ner sin utredning i fallet.
- Vi har inte kommit fram till att klubbarna har gjort något tokigt, säger juristen Christine Stridsberg.

När Malmö FF tog emot AIK i allsvenskan, var det hemmalaget som fick med sig tre poäng. Efter matchen blev det stökigt på läktarplats. Supportrar från de båda lagen närmade sig varandra, och började kasta antända pyrotekniska pjäser mot varandra. Vakter separerade folksamlingarna och efter en stund lugnade det ner sig.

Händelsen har sedan dess utretts av Svenska Fotbollförbundet. Men de har beslutat att inte anmäla klubbarna till disciplinnämnden.

- Det vi utreder är om det är något som föreningarna, då framförallt Malmö FF som arrangör, som har gjort något tokigt i samband med evenemanget och det har vi inte kommit fram till att de har, säger förbundets jurist Christine Stridsberg.

ANNONS

Att förbundet väljer att inte anmäla till disciplinnämnden innebär att klubbarna inte kommer bestraffas för händelsen. Huruvida individerna som orsakade tumultet kommer bestraffas, är inte upp till förbundet.

- Det finns andra delar, inte minst om det finns individer som kan identifieras. Men det är en polisiär utredning, och eventuella tillträdesförbud. Sedan har ju även föreningarna en skyldighet där att hjälpa till i den, säger Stridsberg.

Publicerad 2021-11-02 kl 16:19
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto