Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundets publikvädjan: Använd inte mobiltelefonen under matcherna

Svenska Fotbollförbundet tar nu till krafttag mot det asiatiska spelsyndikaten och förbjuder publiken att använda mobiltelefonen under matcherna.

Om någon i publiken tänkt ringa med sin mobiltelefon under de allsvenska fotbollsmatcherna kommande säsong och berätta resultatet för en kompis eller bekant - glöm det!
Tillstånd måste nämligen inhämtas av Svenska Fotbollförbundet eller arrangören.
Främst är det för att få bort rapporteringen till illegala spelsyndikat i Asien.
- I och med att vi nu har infört bestämmelsen, så innebär det ju att föreningen kan fråga den som sitter och pratar i telefon. Det finns ju alltid sådant som är svårt att kontrollera, säger Lars-Åke Lagrell till Expressen.

Han ser heller inget hot mot yttrandefriheten.
- Det har inget med yttrandfriheten att göra, utan det har med arrangörens rätt att bestämma. Du kan heller inte gå in och filma på ett arrangemang om du inte har tillstånd, säger Lagrell till tidningen.

Lagrell vill betona att det handlar om att inte förbjuda folk att ringa till någon men däremot vill han förhindra att personen som är på matchen inte berättar om hur det går i matchen.
- Det är den här typen av rapportering via telefon till någon grupp som sitter och spelar någonstans som menas med förbudet, säger Lagrell.

Publicerad 2009-11-30 kl 10:35
Annons
Annons
Annons