Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
40v

Förre AIK-spelaren: "Isak förnedrade spelare på träning"

Foto: Scanpix

Försök igen

Alexander Isak, 17, har hyllats av många.
Nu även av förre lagkamraten i AIK; Fredrik Brustad.
- Finns inga begränsningar för hur bra han kan bli, säger Brustad till VG.

Norska tidningen Verdens Gang har i dagarna publicerat en större text om AIK:s supertalang Alexander Isak. I den uttalar sig den förre AIK-spelaren Fredrik Brustad, som var lagkamrat med Isak under våren 2016, om anfallaren som gjorde tio mål i allsvenskan förra säsongen.

Brustad, som i dag spelar för norska Molde, är väldigt imponerad av Isak.

- Från ögonblicket han kom upp från juniorlaget för att träna med oss så förstod man att det var något speciellt med honom. När han skickades ner i juniorlaget igen kommer jag ihåg att jag tänkte: "Varför ska han inte fortsätta träna med oss?". Han är en otroligt bra spelare, det finns inga begränsningar för hur bra han kan bli, säger Brustad till VG.

VG: Det pratas om Liverpool, Real Madrid och så vidare... Tror du han har nivån i sig för att kunna spela för så stora klubbar?
- Jag tror att han har en sådan nivån i sig. Det handlar om att man måste mogna, men jag har aldrig sett en så ung spelare som har tagit så stora steg som han gjort, och som har det självförtroendet som han har när det gäller att gå på äldre spelare. Han kunde nästan förnedra folk på träningen, så bra är han.

- Han är en väldigt lugn och sympatisk person. Jag tror att alla unnar honom framgång. Han är supersnäll och kan verka blyg. Det finns inget ont i honom och han är aldrig inblandad i några bråk. Men han ser heller inte ut att bli stressad. Han är skapad för större uppgifter.

Se när Isak i dagarna gjorde debut i det svenska A-landslaget i spelaren ovan.

Publicerad 2017-01-10 kl 16:15
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER