Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Första månaden med Dahlin i MFF:s mål: "Finns en dimension till i honom"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. En svag match mot AFC Eskilstuna och för många långa passningar.
Annars håller Johan Dahlin sina prestationer sedan återkomsten till Malmö FF som mestadels positiva.
- Mycket har varit bra, säger han.

Johan Dahlin kom till Malmö FF i slutet av juni efter att ha köpts från Midtjylland, men det var först för drygt en månad sedan som han blev förstemålvakt när Johan Wiland såldes till Hammarby. I en intervju med Fotbollskanalen betygsätter han sina första sex matcher i comebacken.

- Det känns väl helt okej. Mycket kan bli bättre, mycket har varit bra. 

Det började med tre raka nollor bakåt inkluderat en straffräddning, och följdes upp av tre matcher där Dahlin släppte in mål redan i minut tre, fyra och fem. 3-1-förlusten mot AFC Eskilstuna lyfter han fram som sin svagaste match.

- I Eskilstuna kunde jag ha gjort många saker bättre. Det är inget att säga om.

- Göteborgsmatchen är färskare och där tycker jag inte jag kan göra något på de två målen. 

Kom du in i dina första två-tre matcher med att vara ännu mer taggad än du brukar vara?
- Jag är lika taggad oavsett match. Det är jag. Det är klart att det var jävligt konstigt i Eskilstuna. Man är van vid att det är mycket folk, oavsett om vi spelar hemma eller borta när man har den här uppbackningen. Det såg man i (cupmatchen mot) Trollhättan, där var det plötsligt som vilken allsvensk match som helst. 

Samtidigt som Dahlin i det stora hela har fått mycket beröm för sitt målvaktsspel, så finns det något som huvudtränaren Magnus Pehrsson vill få honom att göra oftare. 

- Offensivt vill vi bli ännu bättre i vår speluppbyggnad och igångsättningen där vi involverar målvakten. Där tycker vi fortfarande att vi inte är på den nivån vi vill vara. Jag tycker vi har tagit steg, men det är fortfarande så att vi ibland skulle ha lite större mod i det, säger Pehrsson.

- Johan (Wiland) blev bättre och bättre på det. Det var en del som förbättrades avsevärt när Wiland var här. Dahlin har ju ännu bättre räckvidd i sina passningar och ännu mer trygghet. Det är väl där vi känner att det finns en dimension till. 

Det har ännu inte tränats så mycket på Dahlins igångsättande, men han själv känner samma sak som Pehrsson. Han ska höja kvaliteten i passningarna och framför allt bli mer modig, även om statistiken ser allt bättre ut. I debuten mot Gif Sundsvall slog han endast sex korta passningar. I efterföljande allsvenska matcher var siffrorna åtta, tolv, och 19, enligt WhoScored. 

- Det är en av sakerna jag behöver bli bättre på. Vi har börjat träna på det mer och mer. Relationer är viktigt, och det får man ju mer man spelar. Sedan handlar det om att våga också. Där kan jag ta kliv och bli bättre. Inte alltid spela "safe" och långt, säger Dahlin.

- Där behöver jag ta ganska stora kliv, men det arbetar vi på.

Det blev i veckan också klart vad som blir MFF:s målvaktsuppsättning nästa år: Dahlin, Fredrik Andersson, och lärlingarna Mathias Nilsson och Jakob Tånnander. De tre sistnämnda skrev alla på kontrakt nyligen. 

Andremålvakten Andersson pratade i juli om att han ville känna av hur det bland annat var att träna ihop med Dahlin, innan han tog ett framtidsbeslut. Det verkar fungera så pass bra att han förlängde, trots brist på speltid. Dahlin själv skiner upp när han ska prata om Andersson. 

- Fredrik är en fantastisk människa. 

- Jag har varken träffat eller spelat mot honom innan, men han är en genomsnäll människa och en duktig målvakt. Jag är jätteglad att han ska stanna. Verkligen.

Malmö FF möter under söndagen Örebro SK, i en match som startar klockan 15.00 och sänds i C More Fotboll och på cmore.se.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-10 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons