Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Fortsatt backkris i Hammarby inför omstarten

Det råder fortsatt försvarskris i Hammarby inför den allsvenska omstarten, men läget börjar i alla fall ljusna.

- Vi räknar med att ha fullbesättning om två veckor, säger fystränaren Janne Mian till FotbollDirekt.se.

Hammarby vann förra veckans svenska cupmatch mot Malmö FF trots att tränaren Tony Gustavsson tvingades möblera om friskt i backlinjen. Haris Laitinen, Simon Helg och Mikkel Jensen fick alla vikariera i de bakre leden. Den enda ordinarie försvararen i den matchen, José Monteiro, är avstängd mot Halmstad. I hans ställe kommer troligen Christian Traoré in.

- Christian Traoré har en lättare bristning i framsidan av låret. Han har varit symptomfri hela dagen och det 80-90 procents chans att han kan spela redan mot Halmstad, berättar Janne Mian.

Fortfarande finns fyra ytterligare backar kvar på skadelistan. Mian går igenom läget för spelarna just nu och börjar med lagkaptenen Suleyman Sleyman som skadade sig den 20 april borta mot Kalmar FF.

- Det är lömskt med skador i baksidan av låret. Man tränar mycket explosivitet och byter underlag ofta. Därför har vi vidtagit försiktighetsåtgärder med "Sulan". Vi går igenom 13 olika faser innan de kan vara redo för spel. Nu är han inne i 12:e steget, det som är kvar är konditionsnivå och att han ska vara smärtfri. Han fick ett återfall på träningslägret i Boden när han gick på lite tidigt.

David Johansson:
- Samma historia som med "Sulan". Vi är försiktiga med honom eftersom vi har mycket skador på försvarsspelare. Han skulle kunna vara i speldugligt skick till Norrköpings-matchen (7 juli), men vi får se hur han reagerar på fotbollsträningen.

Klebér Saarenpää:
- Har börjat träna igen efter operationen. Han är lite längre bak och skulle behöva träna i tio dagar innan han kan bli aktuell.

Emil Johansson:
- Emil är längre ner på rehabstegen. Han behöver köra rehab i tre dagar till, säger Mian.

Publicerad 2008-06-30 kl 13:41
Annons
Annons
Annons