Fortsatt tungt för Giffarna - ny förlust efter tränarbytet

Första matchen med nya tränarduon.
Då åkte Gif Sundsvall på ännu en tung förlust mot Varberg.
- Det är så jävla tungt, säger Pontus Engblom i Discovery+.

Gif Sundsvall, som var nästjumbo inför omgången, tog på lördagseftermiddagen emot Varbergs Bois.

Det var första matchen för Giffarna sedan de i torsdags meddelande att tränare Henrik Åhnstrand fick sparken. Det är nu Brian Clarhaut och Benny Mattsson som leder laget.

För gästerna saknades lagkapten Jon Birkfeldt då han nyligen blev pappa. Robin Tranberg och Ismet Lushaku var båda avstängda i mötet.

Men med från start var Robin Simovic - och efter bara åtta minuter blev hans målskytt. Detta efter en soloaktion, där han skarvade fram bollen och Gif Sundsvalls försvar misslyckades med att rensa bort den, vilket innebar att Simovic tilläts att springa ikapp bollen själv och avsluta upp i vänstra krysset.

Fyra minuter senare kom även 2-0. Tobias Carlsson, som lånats in från Häcken, bjöd på ett imponerande frisparksmål. Andreas Andersson i Gif-kassen verkade tro att ett inlägg var på gång, då frisparken slogs en bra bit från straffområdet, och tog ett steg ut. Därifrån fick han se bollen gå över huvudet på honom och ner i mål.

Mardrömmen fortsatte sedan för Gif Sundsvall. På den andra av två raka hörnor kom Simovic till avslut. Detta stoppades av Andersson, men han släppte retur, som Joakim Lindner snabbt var framme på och satte in i mål till 3-0. En ställning som stod sig till paus.

- Vi pratade om de där målen som vi släppte in. Det var inte bra. Vi var nöjda med spelet mellan straffområdena, men tyvärr är det inte så man skaffar poäng. Vi måste få ordning på defensiven, det var två misstag som är superilla. Vi behöver bara mer kliniska i straffområdena, säger Clarhaut i Discovery+, efter 45 minuter spelade.

I början av andra halvlek fick Gif Sundsvall dock en nystart. Efter en djupledsboll hamande bollen i straffområdet hos Pontus Engblom, som snabbt kom till avslut. Den vana avslutaren gjorde det inte krångligare än vad som behövdes, utan placerade enkelt in 3-1.

Ronaldo Damus kom även han till en fin chans men han lyckades inte få bollen förbi Andersson i Varbergs mål, då han fick den för långt ifrån sig. Det och en ribbträff var Sundsvall möjligheter efter reduceringen, men ingen av dem gav utdelning utan ligajumbon fick se sig besegrade med 3-1 i måstematchen.

- Vi ger ju bort den här matchen och släpper in tre oerhört billiga mål innan det gått 20 minuter, så då blir det svårt att ta poäng. Det är så jävla tungt att ge bort det innan det ens har hunnit börja. Vi är ett lag med stukat självförtroende. Jag menar, det är inte första gången vi släpper in ett tidigt mål den här säsongen utan vi måste hitta vad det beror på, säger Pontus Engblom i Discovery+.

Gif Sundsvall: Andersson - Lundström, Blomqvist, Lasso, Lindkvist - Nåvik, Corona, Pichkah - Ylätupa - Engblom, Damus

Varbergs Bois: Andersson - Lindner, Stanisic, Carlsson - Mensah, Boman, Le Roux, Johansson, Liljenbäck - Simovic, Alfonsi

Publicerad 2022-07-30 kl 19:26