Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Förvånad efter 1-1 mot DIF: "Började träna fotboll den här veckan"

Brommapojkarna spelade under lördagen 1-1 mot Djurgården. Förvånande, enligt BP:s talangfulle mittfältare Philip Haglund. 

- Jag var lite överraskad över att vi hängde med så pass bra mot Djurgården med tanke på att vi har tränat mest fysik och löpning. Vi började träna fotboll först den här veckan, säger Philip Haglund till FotbollDirekt.se.

Haglund slog igenom under Brommapojkarnas senaste sejour i allsvenskan, totalt deltog 21-åringen i 15 matcher på yttermittfältet. Fjolårets säsong i superettan blev förryckt när Haglund led av en efterhängsen vadskada, men deltog ändå i 15 av Brommapojkarnas superettanmatcher.  Men för den allsvenska publiken blir det en ny Haglund att stifta bekantskap med.
- Personligen är den största förändringen sedan 2007 att jag bytt position, nu spelar jag central mittfältare något som passar min spelstil bättre. Dessutom har jag samlat på mig mer erfarenhet sen sist och säsongen i superettan var väldigt nyttig för mig. Det känns riktigt bra inför den här säsongen personligen och förhoppningsvis kommer det gå bra även för laget.

Haglund menar även att Brommapojkarna lärde sig mycket av sin senaste sejour i allsvenskan, trots att det bara blev ett år i den högsta serien.
- Precis som då är det väl egentligen ingen som tror på att vi ska hänga kvar, men den här gången har vi betydligt fler spelare med erfarenhet från allsvenskt spel. Dessutom har vi unga, hungriga spelare som Sinan Ayranci och Miiko Albornoz som vill visa att de håller på den här nivån, det kommer att bära oss långt.

I veckan meddelades även att Brommapojkarna kommer att spela alla sina hemmamatcher på Grimsta IP, ett glädjebesked för BP-spelarna.
- Nu har vi en riktig hemmaplan där vi kan känna oss trygga. Att kunna spela på samma arena i alla hemmamatcher kommer vara jätteviktigt för oss och det kommer bli jobbigt för de andra lagen att möta oss här, säger Philip Haglund.

Olle Nyström

Publicerad 2009-02-22 kl 12:07