Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fotbollens straffsystem kan ändras

Foto: Bildbyrån.

Tumultet efter matchen mellan Hammarby och Gais

Straffsystemet inom fotbollen kan göras om.

Om klubben gjort sin del vad gäller säkerheten – då ska man heller inte straffas.

- Att bötfälla en klubb när de gör ett bra jobb... det finns ingen effekt i det, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till Expressen.

En kvarts miljon i böter och spel inför tomma läktare i två matcher. Det blev SvFF:s Disciplinnämnds beslut efter skandalen på Tele2 Arena i matchen mellan Hammarby och Gais. Besvärsnämnden plockade visserligen bort beslutet om spel inför tomma läktare – men böterna till klubben kvarstod, trots att man konstaterat Hammarby inte brustit i sitt säkerhetsarbete.

Nu vill Föreningen Svensk Elitfotboll ha till en förändring.

- Att bötfälla en klubb när de gör ett bra jobb... det finns ingen effekt i det, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till Expressen.

- Som det är nu har klubbarna ett strikt ansvar. Har det inträffat något åker du på böter, oavsett om du har gjort allt du kan. Det är händelsen som bestraffas.

Sef vill istället, om man tar exemplet med matchen Hammarby-Gais, att klubbar som skött sin del vad gäller säkerhetsaspekten ska undgå straff. Frågan behandlas på förbundets representantskapsmöte på fredag:

- Då kommer man föreslå att vi får i uppdrag att arbeta fram det här förslaget och om vi lyckas hitta lösningar som kan införas redan 2014 kommer vi ha ett extra representantskap och i sådana fall ta beslutet framåt vårkanten, säger Mats Enquist till tidningen.

Publicerad 2013-11-27 kl 07:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons