Fotbolls-Sverige varnade - Mjällby i ny succé

Mjällby är på väg mot sensation. Skrällpoäng mot mästarna i premiären, utklassning av Gais därefter och på måndagkvällen en 2-0-seger mot medaljkandidaten Örebro.

- Det är viktigt att vinna i början av serien. Vi jobbar väldigt hårt i dag och blir belönade med tre poäng, det ska vi fortsätta med, fastslår matchvinnaren Mostapha El Kabir efter matchen.

0-0 mot AIK i premiären, 3-0 mot Gais och nu 2-0 borta mot medaljkandidaten Örebro.
Segern på Behrn Arena gör att nykomlingen Mjällby har tagit sju av nio poäng och hållit nollan i 270 minuter.
Och inte är det några tillfälligheter. Visst hade Örebro klart störst bollinnehav men Mjällby gjorde på nytt en mycket bra match.

Efter kvarten spelad kom 1-0-målet och det var Marcus Ekenberg som tungt och distinkt prickade in fjärde målet för säsongen.
Ekenberg med en pondus som gör det svårt att förstå hur han kunnat slösa bort så många säsonger i superettan och lägre serier än så.

Men Ekenberg hade också massor av hjälp från nye Mostapha El Kabir som gjorde det andra målet tio minuter före slutet. En stöt på bollen från nära håll efter en retur på Juan Robledos nick.
Ekenberg/El Kabir ser Sverige-bäst ut så här långt och att de trivs tillsammans går inte att ta miste på.

- Jag och Marcus förstår varandras spel bra och det kommer bli ännu bättre ju mer vi spelar ihop. Det är viktigt att vi båda gör mål, säger El Kabir.

Den så briljant tekniske holländaren om 2-0-målet:
- Vi vet att Juan är stark i luften, så det gäller att vara uppmärksam och hugga på returerna. Det såg kanske ut som ett enkelt mål, men det gäller att vara på rätt plats, säger han och tillägger:

- Det var ett viktigt mål eftersom Örebro pressade oss hårt i andra halvlek.

Men om det mesta för Mjällby handlade om nämnda anfallsduon så hade både Tobias Grahn och målvakten Mattias Asper ändå stor, stor betydelse den här aftonen.
Lägg där till Robin Cederberg som fick ta plats som mittback i lårskadade Patrik Rosengrens frånvaro och gjorde det hur självklart som helst.

Örebro hade också chanser, mest av allt genom Kim Olsen och Nordin Gerzic.
Olsens läge bara två minuter efter Mjällbys 0-1 räddades fenomenalt av Asper från nära håll, årets räddning så här långt i den allsvenska fotbollen. Asper ser lika bra ut som under Champions League-året med AIK för över tio år sedan.

ÖSK:s situation har hastigt blivit svår.
Efter stabila inledningen mot Åtvidaberg och 2-0 där har nu laget 0-5 i de två senaste matcherna. Ett topptippat Örebro behöver nu en snabb framgång men det blir inte lätt mot ett segerhungrande AIK på Råsunda i nästa omgång