Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fotbollshändelserna under 2000-talet som chockade oss - Del 6

Innan 00-talet ringer ut ska vi minnas decenniets 51 händelser som chockade oss. Fotbollskanalen kommer att lista fem ögonblick varje dag fram till nyår. Här är del sex.

Grishuvudet

Två chockar! Det var inga glada miner i Barcelona när Luis Figo lämnade klubben för Real Madrid 2000. Och långsinta var de. Under en match på Camp Nou 2002 fick Figo känna hur grisigt hans beteende ansågs vara när en åskådare kastade in ett grishuvud emot honom.

Den brinnande vespan

I maj 2001 har Inter 3-0 mot Atalanta hemma på San Siro. Men fansen är inte nöjda med säsongen som helhet. Någon av dem får tag på en vespa från rivaliserande Atalanta-fans, kör upp den i ett av tornen på arenan, tänder eld på den och kastar ned den på läktaren under - som förvrigt var utrymd.

Storbråket mellan Inter och Valencia

Valencia slog ut Inter ur Champions League och Valencias David Navarro slog sönder näsbenet på Inters Nicolas Burdisso. Det var arga miner efter att Valencia skickat ut Inter ur Champisons League 2007. Burdisso hamnade i bråk med Valencias Carlo Marchena. Då sprang David Navarro in från bänken och slog till Burdisso med en knytnäve. Det ledde till att Inters Ivan Cordoba och Julio Cruz jagade efter Navarro...

Lazio-supportern som sköts av polis - och polisen som dog

En 38-årig polisman dog i samband med bråk i derbyt mellan Catania och Palermo i februari 2007. Ett drygt havår senare sköts Lazio-supportern Gabriel Sandri ihjäl av polisen när han satt i en bil vid en vägkrog på väg till matchen Inter-Lazio. Polismannen uppgav att han försökt skjuta i luften i samband med bråk mellan Laziofans och Juventusfans - som hamnat i bråk på vägkrogen.

Henke till United

Fotbollskanalen avslöjade utlåningen från Helsingborg som startade den 1 januari 2007.

Publicerad 2009-12-26 kl 12:52
Annons
Annons
Annons