Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FOTBOLLSKANALENS APRILSKÄMT: Premiärderbyt flyttas till Söderstadion

Allsvenskan

Alla AIK-fans och djurgårdare kan andas ut. Texten här nedanför var såklart ett skämt.
"April, april", hälsar fotbollskanalen.se.

På måndag spelas Stockholmslagens allsvenska premiär på Råsunda men det nylagda gräset underkänns av förbundet och matchen flyttas nu till Söderstadion

Djurgården tar emot AIK på måndagskvällen i den allsvenska premiären. Matchen skulle egentligen spelas på Råsunda och fler än 24 000 biljetter är redan sålda. Prognoserna pekade på att över 30 000 åskådare skulle se matchen – nu blir det en dryg tredjedel.

Gräsmattan på Råsunda byttes nyligen ut och till EM-kvalmötet med Moldavien var den ovanligt grön. Men det inköpta gräset var av sämsta tänkbara kvalitet och matchen tärde så hårt på underlaget att svenska fotbollförbundets planinspektörer underkänner arenan för spel.

ANNONS
- Det är fördjävligt. Den som beställde gräset har helt enkelt varit för snål och det inköpta gräset håller sämre kvalitet än torkat hö. Dessutom har man inte anställt professionell hjälp när det lades ut, det är gjort helt på måfå. Rötterna dog direkt och gräset torkade. Nu ser planen ut som en blandning av ett stampat jordgolv och en grusplan, säger en källa inom förbundet till fotbollskanalen.se.

Djurgården, som är hemmalag, måste nu flytta matchen till sin reservarena. Polisen har tidigare förbjudit laget att spela matchen på hemmaplanen Stockholm Stadion och reservarenorna man utsett på förhand är Råsunda, som alltså underkänts eller Grimsta IP, som inte klarar publiktrycket.

Lösningen blir Söderstadion. Så här skriver Djurgården i ett pressmeddelande:
”Vi har inget val. Vi vet att det här känns orimligt för många supportrar, men alternativet var att flytta matchen till Norrköping. I framtiden hoppas vi kunna lita på kompetensen hos planskötaren”

ANNONS

Alla som köpt biljett kommer att få sina pengar tillbaka och dessutom en gratis Djurgårdssouvenir till ett värde av 100 kronor. De nya biljetterna planeras kosta ungefär tre gånger så mycket.

Publicerad 2011-04-01 kl 22:09
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto