Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

"Fotbollsprofilen” döms för våldtäkt - får tre års fängelse

Foto: Bildbyrån

"Fotbollsprofilen", som har flera SM-guld på meritlistan, fick på fredagen sin dom.
Han döms för två fall av våldtäkt till tre års fängelse.

Sedan mitten på oktober har en tidigare allsvensk fotbollsspelare, med flera SM-guld i bagaget, suttit häktad misstänkt för våldtäkt. Den tidigare spelaren har anmälts för att ha våldtagit en kvinna, medan hans fru låg och sov i rummet bredvid, efter en middag i profilens hem i Stockholm.

På fredagen kom domen. Han döms för två fall av våldtäkt till fängelse i tre år.

Målsäganden får skadestånd.

"Våldtäkterna begicks under natten till den 13 oktober i mannens bostad där målsäganden befann sig som gäst. Brotten har ett nära tidsmässigt samband men är ändå så pass åtskilda att de ska bedömas som två separata våldtäkter," skriver Stockholms tingsrätt.

- Både målsäganden och den tilltalade mannen har berättat att det förekom sexuella handlingar men målsäganden har sagt att hon inte deltog frivilligt. Tingsrätten har ansett att målsägandens uppgifter om händelsen är tillförlitliga. De vinner också starkt stöd av annan bevisning. Rätten har därför ansett det bevisat att hon inte deltog frivilligt och att den tilltalade mannen måste ha insett det, säger Per Lennerbrant, rättens ordförande chefsrådman, på Stockholms tingsrätts hemsida.

Publicerad 2019-01-04 kl 11:15
Annons
Annons
Annons