Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fotbollsstjärna åtalas för hustrumisshandel - kan få fängelse

En elitfotbollsspelare har åtalats för att vid upprepade tillfällen ha misshandlat sin fru. Kvinnan har bland annat berättat hur mannen tog stryptag på henne.
Nu kan fotbollsstjärnan dömas till fängelse.

Enligt Helsingborgs Dagblad har fotbollspelaren på senare tid haft stora framgångar i sin sportsliga karriär. Samtidigt har det stormat rejält kring privatlivet. I ett förhör för ett tag sedan ska kvinnan ha berättat att hon under fem års tid utsatts för misshandel, hot och grova förolämpningar. Nu åtalas spelaren för att ha misshandlat kvinnan vid fyra olika tillfällen i och vid parets bostad i Nordvästra Skåne.

Misshandel av normalgraden, som spelaren har åtalats för, straffas med upp till två års fängelse. Den vanligaste påföljden är dock villkorlig dom i kombination med samhällstjänst eller dagsböter.

Tidningen skriver att mannen bland annat åtalas för att ha misshandlat sin fru genom att backa på henne med en öppen bildörr. Kvinnan har även berättat att spelaren senare samma dag tog ett kraftigt struptag på henne så att hon lyfte från golvet.

Spelaren förnekar båda sakerna.

Det är inte klart när rättegången kommer att äga rum. Däremot är det klart att en företrädare för spelarens dåvarande klubb kommer att vittna. Företrädaren besökte paret några timmar efter det att spelaren ska ha tagit struptaget och backat på kvinnan. Mannen såg inte några skador på kvinnan, men säger sig känna till parets stormiga förhållande.

Publicerad 2011-09-08 kl 18:04
Annons
Annons
Annons