Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Från div 1 till Benfica: ”Börjar bli nervös”

17-år och snart bland superstjärnorna i Benfica. Victor Lindelöf gör snart sin första träning med Aimar, Cardozo, Capdevila och kompani.
– Det är ju förstås en helt annan nivå, säger Västerås högerbackstalang.

Han kallas ”den nye Mellberg”. Victor Nilsson-Lindelöf, 17, är back i division 1 norra-trean Västerås SK. Men inte länge till. I början av juli flyttar han till sin nya klubb, portugisiska ligatvåan Benfica.
– Nervositeten börjar komma lite nu. Jag är oerhört förväntansfull och det är mycket blandande känslor, säger Lindelöf till FotbollDirekt.se.

Övergången blev klar i november förra året så Victor har haft mycket tid att tänka, vilket enligt honom själv har varit bra.
– Det har varit skönt att kunna förbereda sig mentalt. Jag har tänkt på allt möjligt från hur mitt fotbollsspel kommer fungera till hur det kommer bli att lämna familj och flickvän i Sverige och bo där nere helt ensam utan all trygghet som finns i Sverige.

Har du tränat lite extra sedan kontraktet med Benfica blev klart?
– Det är klart att det finns där i bakhuvudet men jag har alltid tränat väldigt, väldigt hårt. Men visst, lite extra har jag kört, det är viktigt att jag kommer ner dit ruskigt vältränad.

Karriären i Benfica börjar med ett träningsläger med a-laget direkt när Victor anländer till Lissabon. Då väntar pass med världsstjärnor som Oscar Cardozo,  Pablo Aimar och Joan Capdevila.
– Det är väldigt duktiga fotbollsspelare och klass rakt igenom. Självklart är det en helt annan nivå än vad jag är van vid, så det kommer bli en omställning och ta ett tag innan man kommer in i det.

Ställer du in dig på att spelare reservlagsfotboll eller hur går tankarna?
– Det är svårt att säga. Det visar sig väl. De tror på mig och har skrivit ett långtidskontrakt så det känns skönt. Det är omöjligt att säga hur jag kommer stå mig i konkurrensen. Men det kommer bli stenhårt och jag kommer att lära mig massor.
– Men självklart har jag som mål att komma ner dit och konkurrera som alla andra och kriga på samma villkor.

Victors P18-landslagskamrat Kristoffer Peterson i Liverpool har fått komma med råd om hur det är att sticka utomlands i tidig ålder.
– Jag står ganska nära ”Koffe” så vi har pratat en del omhur det var första tiden och hur han mådde. Det är skönt att lyssna på andras erfarenheter.

Vad har han sagt då?
– Att det var jobbigt i början och att det gäller att ha tålamod och bara kriga på.
– Men framför allt att det är ett stort äventyr och en stor chans att visa framfötterna. Det är bara att köra.

Publicerad 2012-06-23 kl 14:27
Annons
Annons
Annons