Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Från Offside: Djurgårdslegendar attackerar klubbens styrelse - hyllar Bajen

Det är turbulens i Djurgården sedan Bo Lundquist hoppat av som ordförande. Enligt förre Djurgårdsledaren Ingvar "Putte" Carlsson är avhoppet kanske på sin plats.
- Jag skulle säga att skillnaden organisatoriskt inte var så olik en klubb i vilken gärdsgårdsserie som helst, säger han i senaste numret av Fotbollmagasinet Offside.

I senaste numret av Offside så granskas de tre allsvenska stockholmsklubbarna och det faktum att de inte är med och kämpar om medaljerna i årets allsvenska.

Djurgårdens ledarlegandar Ingvar "Putte" Carlsson, som var med och gjorde både hockey- och fotbollslaget till SM-guldmedaljörer, har sin åsikt klar för sig vad som gått snett i klubben. Han ser stora brister i hur styrelsearbetet - och ger en indirekt känga till avhoppande ordförande Bo Lundquist.

- Jag skulle säga att skillnaden organisatoriskt inte var så olik en klubb i vilken gärdsgårdsserie som helst, säger han.

– Det stora problemet är att klubbarna tror att kontinuitet betyder att man har kvar samma människor i styrelse och organisation. Men kontinuitet är ju att ha en ideologi. Sedan jag slutade i Djurgården har väl samma ledning bytt idé minst tre gånger?

– Under mina år i idrotten kan jag säga att jag till 90 procent har varit i klubbar där ordföranden har bestämt allting själv.

Carlsson, som var medlem i den sportkommitté som omformade Djurgården till Sveriges bästa lag i början av 2000- talet, tror faktist mest på Hammarby i framtiden av Stockholmslagen.

- AIK och Djurgården tycker jag fortfarande famlar. Den klubb som skiljer ut sig lite är Hammarby. De orkar hålla fast vid sin linje lite längre. Det talar till deras fördel.

Hela artikeln finns i nya numret av Offside.

Publicerad 2008-10-01 kl 21:49
Annons
Annons
Annons