Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Franssons framtid oviss - svarar om utländska intresset: "En bra liga"

Allsvenskan

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Alexander Fransson sägs vara nära att lämna IFK Norrköping för Willem II.
Nu bemöter mittfältsstjärnan uppgifterna.
- Det är ett intresse från en liga som är en bra liga, säger Fransson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Alexander Fransson och Rikard Norling.

Alexander Franssons kontrakt med IFK Norrköping löpte ut vid årsskiftet och mittfältsstjärnan har hållit dörren öppen för en utlandsflytt i vinter.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är 27-åringen aktuell för nederländska Willem II. Den nederländska tidningen De Telegraaf uppger dessutom att Fransson kommer skriva på för Willem II. Förhandlingarna tycks därmed vara långt gångna.

Fransson deltog som vanligt på fredagens träning med IFK Norrköping och fick efteråt chansen att bemöta uppgifterna.

- Det finns egentligen inte så mycket att säga om det just nu. Det är de tiderna. Som sagt, det är ett intresse först och främst, från en liga som är en bra liga. Sedan kan jag egentligen inte säga så mycket mer än så, men jag är ju här i dag, säger Fransson till Fotbollskanalen.

Annons

Transferfönstret i de flesta internationella ligorna stänger den 31 januari, men flera länder håller öppet längre än så.

- Det är några dagar kvar, vi får se vad som händer. Vissa fönster stänger nu, vissa är öppna längre. Vi får se var det landar, säger Fransson.

Att stanna kvar i Norrköping är också ett alternativ, berättar den 27-årige mittfältaren. Innan Fransson skrivit på ett nytt kontrakt kommer han dock inte spela för Peking, berättar chefstränaren Rikard Norling.

- "Alle" kommer inte att spela, det är mitt beslut mer faktiskt. Han har tränat här oförsäkrad och det har varit hans beslut och det är modigt och så med de guldpinnarna till ben han har. Jag har sagt att oavsett om han vill eller inte så är det inte aktuellt. Det närmar sig någon form av slutdatum där.

Är han på väg bort från IFK?

Annons
- Jag pratade med honom i dag. Det var ju mer snack så att det var närmare i tidningarna än vad han upplever det. Samtidigt: ingen rök utan eld, säger Norling till Fotbollskanalen.

Alexander Fransson startade samtliga 30 allsvenska matcher under fjolåret och är en av Norrköpings viktigaste spelare. Han var tidigare lagkapten för klubben, men blev av med bindeln i fjol när hans kontraktssituation var osäker.

Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh vill inte spekulera i möjligheterna till att Fransson blir kvar i klubben.

- Men det finns ingen motsättning mellan klubb och spelare. Vi har lagt fram ett kontraktsförslag och det är bara att komma överens med varandra som är kvar, säger Mårdh till Fotbollskanalen.

Hur känner du kring att Franssons framtid fortfarande är oviss?
- Vi vill vara klara med laget så tidigt som möjligt. Det ligger i allas intresse att inte dra ut på några kontraktssituationer.

Annons
Publicerad 2022-01-28 kl 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto